Cookies alebo muffiny sú považované za vhodné jedlo na raňajky (samozrejme tie v zdravšej verzii). Prečo sú tieto koláčiky v košíkoch nielen obľúbené, ale na raňajky ideálne?
Prvou výhodou je, že si ich musíte pripraviť deň vopred, preto ušetríte ráno čas prípravou raňajok. Ich druhou výhodou je, že ak nestíhate, tak si ich môžete zabaliť so sebou na cestu.
Poslednou výhodou tých dnešných je to, že majú nízky obsah cukru, avšak vyšší obsah potrebných živín – ako sú bielkoviny a vláknina. Navyše si ich pripravíte zo surovín, ktoré bežne nájdete v domácnosti.
Odporúčame prečítať: Balenie produktov ako druh umenia
Muffiny z ovsených vločiek
Ide o 100 % celozrnné muffiny, ktoré svoju sladkosť získavajú z použitých banánov a medu (poprípade iného zdravého sladidla). Okrem toho sú naplnené čokoládovými lupienkami, preto si ich zamilujú aj vaše deti. Tiež si ich môžete prispôsobiť podľa seba – pridajte do nich ovocie alebo orechy. Ich jediný problém? Pri jednom sa nezastavíte.
Na ich prípravu potrebujete v zásade to, čo máte radi. No základom sú ovsené vločky, zrelý banán, med (alebo nejaký ekvivalent), voda a kokosový olej. Podľa preferencií čokoládové lupienky, ovocie, orechy, pšeničné klíčky, chia, ľan, škorica a podobne.
Odporúčame prečítať: Super zdravý makový nepečený koláč
Korenené mrkvové muffiny
Tajomstvo týchto mrkvových muffinov spočíva v použitom korení. Môžete zvoliť škoricu, muškátový oriešok, zázvor, klinčeky... Pre osladenie môžete použiť hnedý cukor, no v prípade, že chcete zdravšiu verziu so zníženým obsahom sacharidov, tak vyskúšajte stéviu. Tá týmto koláčikom dodá mierne sladko-kyslú chuť.
Základ muffinov tvorí mandľová a kokosová múčka, vanilkový proteín, mrkva, nesladená jablková šťava, vaječné bielky a korenie. A čo poleva? Tak tá je tiež v zdravšej verzii, pretože si ju viete pripraviť z momentálne veľa využívaného „cream cheese", gréckeho jogurtu a stévie.
Odporúčame prečítať: Blogerka a štylistka Jana Tomas: Nie som otrokom módy!
Muffiny s jahodovou polevou
Sladké košíčky so 100 % lahodnou polevou. Mňamy! Sú bez cukru, s nízkym obsahom tuku, vysokým obsahom bielkovín a navyše sú celozrnné. Získate z nich množstvo bielkovín a vlákniny vďaka obsiahnutej celozrnnej pšeničnej múke, srvátkovej bielkoviny a nízkotučného gréckeho jogurtu. Och, a aby sme nezabudli, tak do nich idú aj čerstvé jahody.
Odporúčame prečítať: 11 spôsobov ako predlžiť životnosť spotrebičov
pinterest.com (foto je len ilustračné)