Virálne triky s vajíčkami: Zisťovali sme, či fungujú!

Nejedna z nás ich skúšala. Ako oddeliť žĺtky od bielkov alebo ako pripraviť dokonalé stratené vajce... Virálne triky s vajíčkami sa po internete šíria rýchlosťou svetla a my sa ani nečudujeme.

Vajíčka sú totiž skvelým zdrojom bielkovín, sú superpotravinou a navyše chutia väčšine populácie, okrem tej vegánskej. My sme zisťovali či tieto triky naozaj fungujú a či sa ich naozaj oplatí vyskúšať.

Stratené vajce z plastu

Stratené vajce je azda najväčšou výzvou, čo sa prípravy vajíčok týka. Je však nesmierne chutné a milujú ho najmä fanúšikovia ikonického raňajkového jedla – vajce Benedikt.

Väčšinou sa pripravuje v rozvírenej horúcej vode v hrnci s troškou octu, pričom musíte žĺtok starostlivo baliť do bielka, inak nebude dokonalé.

Zaujme ťa: Umenie z machu - táto trendy bytová dekorácia očarí aj teba!

A najmä pre náročnosť tejto techniky vzniklo virálne video, ktoré tvrdí, že dokonalé stratené vajce pripravíte v uzatvárateľnom plastovom vrecku. Pointou je vnútro vrecka potrieť troškou oleja, rozbiť doň vajíčko, uzavrieť ho a ponoriť ho do vriacej vody na pár minút. Pozor však na to, aby sa vrecko nedotýkalo hrnca, vrecko by sa mohlo roztopiť. Použiť môžete aj celkom obyčajnú potravinovú fóliu ako vo videu vyššie.

A záverečný verdikt? Tento trik naozaj funguje, ak je pre vás stratené vajce výzvou, vyskúšajte ho pripraviť takto.

Žlté vajce natvrdo

Je vraj efektnejšie aj chutnejšie. Vajíčko ešte pred varením poriadne pretraste, aby ste premiešali jeho obsah a vzniklo vám tak žlté vajíčko, samozrejme, po jeho uvarení natvrdo. Ako to vyzerá v praxi sa pozrite vo videu vyššie.

A záverečný verdikt? Aj keď vo videu vidíte, že sa trik podaril, dôkladným skúmaním sme zistili, že tomu nie je vždy tak. Tento trik by sme teda nepovažovali za zaručený, a tak by sme naň všetky úspory radšej nestavovali.

Oddeľujú sa lepšie studené

Pre mnohých ľudí je výzvou aj oddeľovanie žĺtkov od bielkov. Často sa totiž stáva, že v bielku skončí kúsok neželaného žĺtka, čo môže skompromitovať celý bielkový sneh, ktorý potrebujete do koláča. Po internete sa šíri typ, vďaka ktorému údajne oddelíte bielky od žĺtkov rýchlo, bez námahy a bez nehôd. Tento typ sa zakladá na poznaní, že studené vajce má tuhší bielok aj žĺtok a oddeľovať teda musíte vajce, ktoré ste práve vybrali z chladničky. 

A záverečný verdikt? Tento trik naozaj funguje. Ak máte teda problém s oddeľovaním bielkov a žĺtkov, tak ho vyskúšajte.

Odporúčame: Videorecept: Kuracie špízy so slaninou a cuketou

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

5 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

31.03.2021 06:23

Žlté vajce natvrdo som ešte neskúšala, vďaka!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

31.03.2021 09:58

žlté vajce natvrdo som ešte neskúšala, ale ani nebudem, lebo mne sa viac páči klasicky uvarené vajíčko, keď ho rozkrojíte a je také krásne žlto biele

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

31.03.2021 12:40

zaujímavý článok

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

04.04.2021 21:18

Už viem,čo budem mať zajtra na raňajky - STRATENÉ VAJCE vo fólii !! :-)

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

06.04.2021 13:04

Dobrá rada

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.