VIDEO: Tretia doba pôrodná – o pôrode placenty, dotepaní pupočníka a ukončení pôrodu

Priebeh pôrodu je spravidla delený do troch hlavných pôrodných dôb. Prvá doba pôrodná je otváracia, pričom môže trvať u prvorodičiek pokojne aj 12 hodín a u žien, ktoré už rodili, býva kratšia. Počas tejto doby sa otvára krčok maternice. Druhá doba pôrodná je vypudzovacia, dochádza pri nej k narodeniu bábätka. A pôrod sa spravidla uzatvára treťou dobou pôrodnou, počas ktorej dochádza k pôrodu placenty.

O jednotlivých pôrodných dobách sme sa rozhodli bližšie porozprávať s pôrodnou dulou a laktačnou poradkyňou Luckou Vančo a dnes vám prinášame posledné video z tejto série, video o tretej dobe pôrodnej. Čo všetko by mala žena vedieť o poslednej fáze pôrodu?

Kedy a ako dochádza k vypudeniu placenty po pôrode bábätka? Čo znamená dotepanie pupočníka a ako by malo prebiehať prestrihnutie pupočníkovej šnúry? Čo nasleduje po pôrode placenty? Na tieto aj ďalšie otázky nájdete odpoveď vo videu. Ak má nejaké ďalšie otázky, môžete ich zanechať nižšie v komentároch. Pevne veríme, že sa vám bude video páčiť a bude pre vás užitočné. 

Pozrite si rozhovor s dulou Luckou Vančo o tretej dobe pôrodnej:

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE