Granátové jablko je špeciálny druh ovocia so sladkokyslou chuťou, ktoré bežne rastie na nízkych stromoch, prevažne v Stredomorí.
Zvonka je guľaté, priemerne 12 cm veľké, s pevnou vonkajšou šupou. Vo vnútri má takisto špecifickú stavbu, je zložené z viac ako 600 maličkých zrniečok.
Granátové jablko je veľmi zdravé. Obsahuje vápnik, fosfor, železo, horčík, draslík a vitamíny B a C. Okrem iného, je nízko kalorické, pretože obsahuje až 70 percent vody.
Odporúčame prečítať: NOVÁ ÉRA ORIFLAME - NovAge
Spôsob využitia
Z granátového jablka sú veľmi obľúbené džemy, ovocné šťavy, džúsy. Okrem iného sa jablko začalo využívať aj v rámci dekóracií na tortách a taktiež aj ako pochutina k pudingu, na koláče či k zmrzline...je vhodné kdekoľvek...
Spôsob krájania
Málokto vie správne nakrájať granátové jablko. Práve preto vám prinášame nasledujúce video, v ktorom si tento spôsob predstavíme.
Odporúčame prečítať: Domáce recepty: Zdravé ovocné müsli tyčinky
www.thinkstockphotos.com