Myslíte si, že cukrárske umenie a architektúra nemajú nič spoločné? Možno nie, no keď sa oboje zladí, môže z toho vzniknúť neodolateľný gastronomický zážitok.
Zabudnite na perníkové chalúpky, šéfkuchárka Dinara Kasko totiž kombinuje architektúru a pečenie, čím vytvára dezerty, ktoré z určitých uhlov skôr vyzerajú ako zmenšeniny budov.
„Snažím sa spojiť architektúru, dizajn a cukrárske umenie. Krásny dezert, rovnako ako krásna budova, potrebuje predbežný dizajn. Je potrebné pracovať správne s tvarom, objemom, zložením, proporciou, farbou a textúrou. Správna kombinácia všetkých týchto faktorov nám umožní vytvoriť vyvážený koláč, ktorý očarí nielen navonok, ale aj svojou lahodnou chuťou.“ – tvrdí Dinara.
Pri pohľade na tieto kulinárske výtvory vás určite neprekvapí, že táto ukrajinská šéfkuchárka študovala architektúru na vysokej škole. Avšak od architektúry sa postupne dostala v cukrárskemu umeniu. Hlboké chápanie architektúry jej pomáha vytvárať realistické zákusky. V tomto prípade jej pri práci pomáhajú aj moderné technológie ako je 3D tlač. Vďaka tomu si môže pripraviť formy, ktoré jej pri tvorbe zákuskov pomáhajú.
Inšpirujte sa výnimočným cukrárskym umením:
Odporúčame: 13 krajín, kde je chuť kávy iná než u nás