Extra panenský olivový olej 8ocho spája to najlepšie z ôsmich andalúzskych provincií preslávených pestovaním tých najkvalitnejších olív na svete. Aj preto určite nájdete viac ako osem dôvodov na jeho ochutnanie.
To najlepšie z ôsmich andalúzskych provincií, ktoré sa preslávili vynikajúcim olivovým olejom, nájdete iba v 8ocho. Je vyrobený výlučne mechanickým lisovaním za studena. Tento prémiový olivový olej neobsahuje žiadne prídavné látky. Acidita je na úrovni pod 0,5% čím sa 8ocho klasifikuje medzi najkvalitnejšie extra panenské olivové oleje.
Jeho nezameniteľná chuť, svieža vôňa a krásne zlatistá farba dokonale podčiarkne každé jedlo. Premeňte aj to najobyčajnejšie menu na luxusný gurmánsky zážitok. Postačí vám pár kvapiek 8ocho.
Použitie: 8ocho je ideálny na prípravu jedál teplej aj studenej kuchyne.
Pôvod a kvalita
8ocho, extra panenský olivový olej, pochádza priamo z španielskej Andalúzie. Ideálna klíma, dokonalé pôdne podmienky a nadšenie miestnych ľudí urobili z tohto regiónu najrenomovanejšieho svetového producenta. Až 45% celkovej výroby olivového oleja pochádza zo Španielska, z toho 75% práve z Andalúzie.
Tradícia a kvalita sú v každej kvapke 8ocho dokonale spojené. Tradíciu zastupuje pestovanie a zber olív, ktorý prebieha klasickým spôsobom, obíjaním olivovníkov palicami a následným ručným pozbieraním plodov. Kvalitu zabezpečuje okamžité spracovanie ihneď po zbere. Ide o jeden z dôležitejších faktorov pri výrobe najlepších extra panenských olivových olejov. 8ocho vzniká výlučne mechanickým lisovaním. Po zlisovaní sa olivová hmota pri kontrolovanej teplote premieša a je pripravená na najdôležitejšiu fázu – extrakciu, čo je vlastne oddelenie oleja od vody.
Aj pri takto tradičnej výrobe sa vedia uplatniť špičkové moderné technológie. Pomáhajú pri hĺbkovej kontrole všetkých procesov. Sú také precízne, že dokážu presne určiť olivovník, z ktorého olivy máte v konkrétnej fľaši.
To najlepšie a najzaujímavejšie o oleji 8ocho sa, bohužiaľ, nedozviete z nášho textu. To sa ukrýva výlučne vo fľaši. Spoznajte jeho jedinečnú plnú chuť, vôňu a farbu. Sme presvedčení, že 8ocho si vás získa a vaše recepty s ním získajú neodolateľný šmrnc.
Výroba špičkového olivového oleja v siedmych krokoch
Postup pri výrobe kvalitného extra panenského olivového oleja je hotová alchýmia. Ide o náročný, ale tiež pomerne nákladný proces, pri ktorom sú dôležité nielen kroky samotnej výroby, ale aj jej načasovanie a rýchlosť. Pri olivovom oleji určite platí, že za nízku cenu nedostanete vysokú kvalitu.
Zoznámte sa s procesom výroby olivového oleja 8ocho:
1. Pestovanie olív
Pestovaniu olív, z ktorých sa vyrába olivový olej 8ocho, je venovaná mimoriadna starostlivosť. Samozrejmosťou je využívanie postupov podporujúcich trvalo udržateľné pestovanie olív. Počas celej sezóny je odborníkmi neustále monitorovaný spôsob ošetrenia pôdy, hnojenia, zalievania olivovníkov.
2. Zber
Oberanie prebieha tradične – striasaním olivovníkov a následným ručným zberom.
3. Triedenie olív
Do oleja 8ocho idú len výberové, nepoškodené olivy.
4. Výroba – lisovanie
Olivy prichádzajú na spracovanie bezprostredne po zbere a pretriedení. Čo najkratší čas medzi zberom a ďalším spracovaním má totiž mimoriadny vplyv na kvalitu oleja. V lisovni sa olivy umyjú, zbavia lístia a iných nečistôt a spolu s kôstkami lisujú.
5. Miešanie a extrakcia
Po zlisovaní sa olivová hmota pri kontrolovanej teplote ďalej mieša. Tým sa zmenší jej objem a zmes sa pripraví na extrakciu. V tejto fáze výroby prebieha oddelenie oleja od vody a odpadu. Výsledkom je olej, ktorý tvorí cca 13% z celkovej hmoty, olivové výlisky, tzv. sansa cca 50% a zvyšok je odpad.
6. Kontrola kvality, testovanie a klasifikácia
7. Plnenie do fliaš a balenie do kartónov
8ocho je plnený do tmavých fliaš, ktoré sú schopné lepšie ho chrániť.
8ocho, extra panenský olivový olej - balenie: 500 ml, 750 ml