Srdcovým ochoreniam možno prechádzať

 

Ľudské srdce je silný, no zároveň citlivý mechanizmus, ktorý je každodenne vystavovaný mnohým záťažovým skúškam. Stres, fajčenie, nedostatok pohybu či nesprávna strava, ale aj dedičnosť alebo vek - to všetko pôsobí na jeho správne fungovanie.

 

 

Niektoré z týchto faktorov ovplyvniť nemôžeme, iné máme naopak vo vlastných rukách. Jednou z účinných metód, ako sa o srdce správne starať, je dostatočná konzumácia potravín obsahujúcich omega-3 mastné kyseliny.

 

Odporúčame prečítať:  Dva poháre mlieka nielen pre zdravé kosti a zuby​

 

ako predísť infarktu

Zdroj: Shutterstock®

Vedci potvrdzujú vplyv na zdravie srdca

 

Medzi zdravým srdcom a konzumáciou omega-3 mastných kyselín existuje jasná súvislosť, ktorú popísali dánski vedci pred viac ako 30 rokmi. U Eskimákov, Indiánov a obyvateľov Japonska, ktorých hlavnou zložkou potravy sú morské ryby, sa takmer žiadne choroby srdca a ciev nenašli. Práve tučné morské ryby sú totiž najväčším zdrojom omega-3 mastných kyselín, ktoré majú na zdravie srdca a ciev pozitívny vplyv. Pôsobia protizápalovo, znižujú krvný tlak a majú schopnosť brániť zvýšenej zrážanlivosti krvi alebo poruchám srdcového rytmu.

 

Odporúčame prečítať:  Osteoporóza ohrozuje straší aj mladých 

losos

Zdroj: Shutterstock®

Rybí olej ako ideálny zdroj

 

Dobrým zdrojom omega-3 mastných kyselín sú aj semienka alebo orechy, najúčinnejšie sú však tie, ktoré pochádzajú z rýb. Aj napriek miernemu zlepšeniu v posledných rokoch, je konzumácia rýb u Slovákov dlhodobo nedostatočná. Pretože si telo nevie omega-3 kyseliny samo vytvoriť, je dôležité dbať na ich doplnenie prostredníctvom kvalitných výživových doplnkov.

 

Odporúčame prečítať:  Aby v krku ani na jeseň nebolelo

eskimacka

Zdroj: Shutterstock®

Omega-3 z nórskych lososov

 

Vhodným spôsobom, ako doplniť nedostatočný príjem omega-3 mastných kyselín, je užívanie výživového doplnku OmegaMarine Forte+ od spoločnosti NaturaMed Pharmaceuticals. Vyrába sa z mäsa čerstvých nórskych lososov a obsahuje vysokú koncentráciu omega-3 mastných kyselín vo vyváženej kombinácii s kyselinami skupiny omega-6, omega-7 a omega-9. Najnovšie výskumy ukázali, že čerstvé omega-3 sa lepšie vstrebávajú a telo ich dokáže lepšie využiť. Dostatočný príjem omega-3 zaistia len 2 kapsuly denne.

 

Odporúčame prečítať:  Chôdza je základom pohybu

OmegaMarine Forte+

Zdroj: Shutterstock®

Viac informácií o pozitívnych účinkoch nenasýtených mastných kyselín, ako aj o výrobku OmegaMarine Forte+ získate na stránke www.naturamed.sk

 

Odporúčame prečítať:  Formaldehyd – nebezpečný spolubývajúci

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Martina Begalova

Martina Begalova

15.10.2014 10:20

urcite vyskusam aj ked niet nad prirodezný príjem všetkých vitamínov.

Vaše meno:

Katarína Šutvajová

Katarína Šutvajová

21.10.2014 19:18

o srdiečko sa treba starať

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

22.10.2014 18:30

skvelé čítanie a aj poučné ryby máme radi no aj tak roky užívam omega 3 mastné kyseliny vo forme tabletiek

Vaše meno:

Zuzana Beranková

Zuzana Beranková

24.10.2014 09:08

koľko rybičiek by sme mali jesť týždenne? 1-2? Alebo nám stačia tie z konzervy? to je tiež téma na diskusiu..

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.