Beauty poradňa Aleny Kimlovej: Pigmentové škvrny

GERnétic a pigmentové škvrny

Nikdy som nemala problém s pigmentovými škvrnami, ale po 50. roku života sa mi na tvári objavujú škvrny po letných mesiacoch. Ako ich odstrániť a ako im zabrániť?

Ako starneme, fyziologické funkcie pokožky sa menia, pokožka sa stáva tenšou a stráca svoju prirodzenú schopnosť regenerácie a ochrany. V tele dochádza k hormonálnym zmenám, na ktoré sú kožné bunky veľmi citlivé, prichádza menopauza a bežné je aj používanie hormonálnej liečby. To všetko môže ovplyvniť funkcie pokožky, vrátane produkcie melanínu, a viesť k hromadeniu pigmentu iba v určitých oblastiach tváre, čo vedie k nepríjemným a nevzhľadným pigmentovým škvrnám.

Existuje niekoľko krokov na zlepšenie celkového stavu pokožky, odstránenie nadmerne pigmentovaných oblastí a vyrovnanie tónu pleti: 

KROK 1 – DOPLŇTE FYTOESTROGÉNY

Vyvážte funkcie kožných buniek. Nahraďte klesajúci estrogén takzvanými fytoestrogénmi, ktoré sa získavajú z rôznych rastlín a bylín. Fytoestrogény sú pre pokožku veľmi dôležité, zlepšujú a vyrovnávajú životný cyklus kožných buniek, pôsobia proti škvrnám, starnutiu a ochabovaniu. Skvelým produktom, kde nájdete tieto látky, je menopauzálny dámsky krém Vital Transfer Visage. Fytoestrogény pochádzajúce zo sójových bôbov a ďateliny a mnoho ďalších účinných látok, vrátane natívneho kolagénu, zlepšia celkovú štruktúru pokožky a ochránia pokožku pred tvorbou pigmentových škvŕn. Harmonizáciu funkcií pokožky ideálne podporuje  regeneračný krém Synchro, ktorý poskytuje všetko potrebné na výživu buniek. Vaša pokožka bude krásne omladená a svieža.

Pozri si aj: Svieže novinky Dermacol (nielen) na leto

Vital Transfer Visage GERnétic
GERnétic

KROK 2 - NANESTE ŠPECIÁLNE PRÍPRAVKY NA ŠKVRNY

Existujúce pigmentové škvrny môžete odstrániť pravidelnou dennou starostlivosťou. Odporúčame používať rokmi overené produkty GERnétic, ktoré pôsobia špecificky na jednotlivé bunky produkujúce pigment pleti, potláčajú ich funkciu a postupne vedú k farebnému zvýrazneniu tónu pleti.

Sérum Dépigmentant sa aplikuje pravidelne dvakrát denne na jednotlivé miesta, jemnými poklepmi sa opracuje a nechá sa dobre vyschnúť. Účinné látky, ako sú citrusové flavonoidy, extrakty z rias, slabé AHA kyseliny a Diacetyl boldín, odstraňujú najviac pigmentované bunky, rozjasňujú pokožku a znižujú produkciu melanínu.

Pozri si aj: VIDEO: ĽADOVÁ GUA SHA MASÁŽ – pre perfektné osvieženie počas horúčav aj zmiernenie opuchov

Sérum Depigmentant GERnétic
GERnétic

Rozjasňujúci krém Crème Éclaircissante sa nanáša v malom množstve na celé ošetrené miesto a nechá sa dobre vstrebať. Účinné látky krému sa pripravujú v lipozomálnej forme, t.j. mikroskopické častice prenikajú veľmi hlboko do pokožky a umožňujú tak dodanie účinných látok na miesto určenia a tým ovplyvňujú tvorbu kožného pigmentu. Pokožka sa postupne rozjasňuje, vyrovnáva a zbavuje tmavých škvŕn. Dynamický hydratačný komplex krému je tiež dôležitý, pretože udržuje optimálnu hydratáciu pokožky.

Créme Éclaircissante GERnétic
GERnétic

KROK 3 – ROZJASNENIE POKOŽKY PEELINGOM

Rozjasnenie pokožky môžete urýchliť aj mechanickým  peelingom Ger Peel  a enzymatickým peelingom Lotion aux Acides de Fleurs. Aj skvelé salónne ošetrenie GERnétic s bieliacou maskou Peel Off Eclaircissante urýchli rozjasnenie pokožky a zároveň vám poskytne nenahraditeľný relax.

Lotion aux Acides de Fleurs
GERnétic

KROK 4 – VEČERNÁ A RANNÁ RUTINA

Aby ste predišli tvorbe pigmentových škvŕn u žien 50+, odporúčam pravidelné nanášanie krému  Vital Transfer Visage  večer pod nočný krém Synchro a využite účinky  stredne ochranného krému Melano 15 SPF 15, ktorý sa nanáša ako denný krém. Je navrhnutý špeciálne pre pokožku trpiacu nepravidelnou pigmentáciou.

Neprehliadnite: Starostlivosť o pleť nestačí! Ako zastaviť starnutie rúk?

Synchro GERnétic
GERnétic

Škvrny na chrbte rúk 

Nepríjemné tmavé škvrny sa často objavujú na chrbte rúk a sú určite nepríjemnou záležitosťou. Ruky sú namáhané častým umývaním, používaním rôznych dezinfekčných prostriedkov či iných chemikálií a pokožka je tiež poškodená slnečným žiarením. Ak chceme zlepšiť stav pokožky, môžeme pre tieto oblasti použiť produkty GERnétic uvedené v krokoch 1, 2, 3 a 4. Pre každodennú starostlivosť po umytí rúk je vhodné používať krém Manno, ktorý vďaka vysokému podielu extraktu zo zeleného citrónu pomáha odstraňovať pigmentové škvrny.

Ak budete postupovať podľa tohto postupu, začnete si všímať príjemné zmeny v priebehu 2-3 týždňov.

Manno GERnétic
GERnétic

Produkty GERnétic si môžete kúpiť v kozmetických salónoch, kde vám kozmetička poradí, ktoré prípravky sú pre vás vhodné a navrhne vám vhodné kozmetické ošetrenie. Zoznam salónov nájdete na stránke www.gernetic.sk Pripravujeme pre vás nový e-shop GERnétic na www.gernetic.sk 

Vypočujte si naše podcasty Na vlnách krásy GERnétic na SPOTIFY

Ak nemáte vo svojom meste kozmetiku GERnétic, odporučte svojej kozmetičke značku GERnétic a my ju radi preškolíme na túto sofistikovanú a vysoko účinnú kozmetiku so starostlivosťou o tvár i telo. https://www.gernetic.cz/spolupracujte-s-nami/ 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE