Plánujete dovolenku? Navštívte jednu z top európskych turistických destinácií

Zlákalo aj vás postupné otepľovanie k tomu, aby ste si začali hľadať vhodné miesto na letnú dovolenku? Potom máme pre vás veľmi dobrý tip. Jednu z top európskych turistických destinácií, ktorá je klenotom Jadranského mora a ponúka svojim návštevníkom kombináciu bohatého historického dedičstva a ohromujúcej prírodnej krásy.

Chorvátsko sa so svojou rozmanitosťou historických pamiatok, krásnych pláží a národných parkov stáva magnetom pre milovníkov dobrodružstva aj oddychu. Ak preto plánujete príjemnú dovolenku v prostredí, ktoré je blízke našej kultúre, tradíciám aj podmienkam, táto krajina je pre vás tou najlepšou voľbou.

Pozri si aj: Objavte 4 romantické mestá ideálne na výlet vo dvojici

Objavte krásy Jadranu s výhodným last minute do Chorvátska

Chorvátsko sa pýši bohatým historickým dedičstvom, čo je viditeľné v jeho dobre zachovaných historických ruinách a stredovekých mestách. Okrem toho je toto miesto tiež domovom niekoľkých nedotknutých prírodných scenérií, ktoré ponúkajú únik z každodenného života.

Kráse krajiny pridávajú aj lesknúce sa hladiny jazier a prenádherná príroda, ktorá je ideálna na dobrodružné výlety, aktivity, turistiku alebo neplánovaný prieskum. Chorvátsko, ležiace na Balkáne, tiež pozdĺž svojho pobrežia disponuje mnohými historickými mestami, ktoré sú plné nádherných kamenných budov z benátskej éry, ponúkajúc odľahlé horské túry až po útulné kamienkové pláže, kde sa môžete kúpať v krásnom mori. To všetko za veľmi výhodný last minute Chorvátsko.

Odporúčame aj: Najdrahšie Airbnb ubytovania sveta: Stráv noc na súkromnom ostrove ako Cristiano Ronaldo alebo v paláci v džungli

krásy Jadranu biletskiyevgeniy.com/AdobeStock.com

Užite si dovolenku na pôvabnom pobreží pláže Zlatni Rat

Mnohí z nás sa chcú zo svojej dovolenky pochváliť nádhernými fotkami luxusných pláží, ktoré obmýva priezračné more. Chorvátsko je v tomto smere veľkorysé, o čom svedčí niekoľko jeho luxusných pobreží. Pláž Zlatni Rat na ostrove Brač však patrí k tým najfotogenickejším klenotom krajiny.

Pláž je zložená z jemných bledých kamienkov, ktoré v kombinácii s tyrkysovým morom pôsobia ako oblasť v Karibiku. Miesto robia exotickým vysoké borovicové háje a príjemné slnečné počasie.

Vzdialenosť tejto oblasti od letiska v Splite je približne 138 km, čo znamená cestu trvajúcu 3-4 hodiny. Samotná cesta do tejto lokality sa však stáva dobrodružnou, a to spoznávaním krásnej chorvátskej krajiny, ktorá vám bude robiť spoločnosť z každej strany vozidla.

Preskúmajte hradby starého mesta Dubrovník

Ak sa vám nebude chcieť celý deň vylihovať na pláži a kúpať sa v teplom a čistom mori, môžete navštíviť mesto Dubrovník, ktoré s jeho pevnými stredovekými hradbami a historickým centrom, patrí medzi najkrajšie a najkultúrnejšie miesta v Chorvátsku.

Jeho starobylé hradby, zaradené na zoznam UNESCO, sú svedkom bohatej histórie tohto regiónu a prechádzka po nich vám ponúkne nádherné pohľady na impozantné pevnosti a zvlnené moria. Vzdialenosť mesta od letiska je len 20 km, čo znamená pohodlnú cestu trvajúcu 20-30 minút a ľahkú dostupnosť mesta pre turistov.

Neprehliadni: Modré zóny - poznáme ich 9 tipov na dhovekosť! Takto sa dožijete 100 rokov v dobrej kondícii

atrakcia Chorvátska pmartike/AdobeStock.com

Spoznajte najnavštevovanejšiu atrakciu Chorvátska – Národný park Plitvické jazerá

Na záver si aspoň v krátkosti pripomeňme Národný park Plitvice, ktorý je s jeho kaskádami smaragdovo-modrých jazier a impozantnými vodopádmi skutočným pokladom Chorvátska. Park chráni rozmanitú faunu a flóru, vďaka čomu sa stáva najnavštevovanejšou atrakciou krajiny a obľúbeným miestom pre turistov, ktorí túžia po kontakte s prírodou.

Návšteva tejto vzácnej lokality je ľahko dostupná z väčšiny miest v krajine. Z Dubrovníka je to cesta trvajúca približne dve hodiny autom, zatiaľ čo z iných častí Chorvátska je možné navštíviť park za ešte kratší čas.

Či už sa túžite ponoriť do histórie, relaxovať na pláži alebo preskúmať nádherné prírodné skvosty,  Chorvátsko vám vyhovie vo všetkých smeroch. S výhodnými last minute ponukami od CK KOALA je preto teraz ten správny čas naplánovať si v tejto krásnej časti sveta dovolenku a objaviť jej tajomstvá.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE