Váľanda alebo rozkladacia pohovka - čo si vybrať do detskej izby?

Váľanda alebo rozkladacia pohovka

Detská izba je špeciálny priestor, ktorý v sebe spája niekoľko zón: miesto na štúdium a hranie pri stole, spálňu, kútik na čítanie s lampou, priestor na hranie sa na koberci a malé zábavné centrum s televízorom, hernou konzolou a audio zariadením na počúvanie hudby. Nie vždy sa však podarí nájsť priestor pre každú zónu. V takýchto prípadoch je dôležité rozhodnúť sa pre výber nábytku a doplnkov, ktoré budú plniť svoje funkcie komplementárnym spôsobom

Multifunkčný nábytok, ako sú rozkladacie pohovky a rozkladacie kreslá, sú ideálne do malých priestorov. Zároveň umožňujú pohodlný odpočinok a ponúkajú ďalší priestor na spanie. Takto môžete spojiť spánkovú a relaxačnú zónu do jednej bez toho, aby ste museli robiť kompromisy v súvislosti s dostupným priestorom. Univerzálne pohovky alebo pohovky s funkciou spania by mali tento multifunkčný priestor obohatiť bez toho, aby obmedzovali prístup k ostatným zónam potrebných pre dieťa.

Pozri si aj: Rod Stewart už o  pár dní na Slovensku: Pre Bratislavu chystám poriadnu rockovú show s prekvapením!

Pohovka alebo rozkladacia pohovka? 

Pohovka na spanie a rozkladacia pohovka predstavujú nábytok s podobným účelom. Cez deň sa používajú na sedenie alebo ležanie, zatiaľ čo v noci sa zmenia na manželskú posteľ na spanie. Prvým krokom pri výbere rozkladacej pohovky do detskej izby je zmerať dostupný priestor. Zvážte, či rozkladacia pohovka bude stáť v izbe vášho dieťaťa viacero rokov alebo či sa bude v izbe používať len na obmedzený čas. V prípade obmedzeného priestoru zvážte výber pohovky malých rozmerov, ktorá nebude dominovať zariadeniu izby. 

Neprehliadni: Skvelá bylinka na hemoroidy i kožné problémy: Poznáš zemedym?

Pohovka alebo rozkladacia pohovka? agatanabytok.sk

Robustná pohovka do detskej izby 

Deti majú nevyčerpateľnú energiu a keď si ju potrebujú doma vybiť, behajú, skáču a robia hluk. Pri výbere pohovky alebo rozkladacej pohovky pre dieťa dbajte na odolnosť konštrukcie, bezpečnosť a kvalitu materiálov. Deti sa na pohovke často hrajú, strácajú drobné predmety z puzzle, skáču, ale aj jedia a pijú. Preto je vhodné zvoliť si materiály, ktoré sa ľahko čistia a sú odolné voči škvrnám. Okrem toho by mala byť konštrukcia pohovky robustná, aby predmetný kus nábytku vydržal dlhé roky. Bezpečnejšie bude upustiť od prvkov, ako sú drevené zábrany a vybrať si úplne čalúnený model. Niektoré modely pohoviek sú vybavené podrúčkami. Stojí za to zvážiť, či tento prvok pohovky nebude prekážať dieťaťu pri jeho každodennom používaní. Rozkladacia pohovka je zbavená bočníc a vďaka tomu je prístup k sedadlu z troch strán. Táto vlastnosť výrobku môže byť rozhodujúca pri výbere modelu pohovky do detskej alebo tínedžerskej izby

Bezpečnosť na prvom mieste

Pri rozhodovaní o konkrétnom modeli rozkladacej pohovky alebo pohovky s funkciou spania pre dieťa nezabúdajte na bezpečnosť. Uistite sa, že vybraný variant nábytku má príslušné atesty a certifikáty, ktoré potvrdzujú súlad s platnými bezpečnostnými normami. Pri výbere pohovky pre dieťa venujte pozornosť spôsobu otvárania a zatvárania nádoby na lôžkoviny alebo zásuviek. Bezpečnostný mechanizmus je taký, ktorý sa nezatvára nekontrolovateľným spôsobom, čím neohrozuje bezpečnosť malého používateľa. 

Odporúčame tiež: Na čo použiť vazelínu? O tomto využití si určite nevedela!

rozkladacia pohovka agatanabytok.sk

Gauč s pohodlným matracom

Pohovka, ktorá je pohodlná na leňošenie cez deň a na čítanie knihy nemusí byť nevyhnutne pohodlná pri nočnom odpočinku. Pri rozkladacej pohovke je obzvlášť dôležitý pohodlný matrac. Skontrolujte si, či má matrac správnu tvrdosť a hrúbku, aby ste dieťaťu zabezpečili pohodlný spánok. 

Pohovka s funkciou spania pre deti je nielen praktickým kusom nábytku do detskej izby, ale aj miestom, kde si batoľa môže oddýchnuť a spať. Výber správnej pohovky závisí najmä od veku a hmotnosti dieťaťa. Matrac by mal byť navrhnutý tak, aby poskytoval oporu chrbtici a zároveň nebol príliš tvrdý. Pohodlný matrac predstavuje stredne tvrdý model, ktorý môžeme v prípade potreby doplniť ďalšou vrstvou nazývanou topper. Vrchný matrac nielenže zlepšuje pohodlie spánku, ale poskytuje aj vyššiu úroveň hygieny. Poťah možno pravidelne prať v práčke spolu s posteľnou bielizňou. 

Kľúčové vlastnosti pohovky do detskej izby

Pri výbere nábytku pre dieťa musíme byť obzvlášť ostražití a skontrolovať niekoľko kľúčových faktorov. Základom uspokojivého výberu je správna veľkosť pohovky a vhodné rozloženie pre dieťa. Moderné rozkladacie pohovky aj pohovky na spanie sú vybavené užívateľsky prívetivými rozkladacími mechanizmami. Prakticky bez námahy možno pohovku v priebehu niekoľkých sekúnd premeniť na pohodlné lôžko. Materiál čalúnenia, kvalita konštrukcie a pohodlie predstavujú kľúčové aspekty, na ktoré si treba dávať pozor. Pohovka by mala byť praktická, estetická a mala by ladiť so štýlom a farbou detskej izby.

Zdroj úvodnej foto: agatanabytok.sk

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE