Exotické klenoty pre tých, ktorí nevedia, kam sa toto leto vybrať na dovolenku

Ak sa tento rok ešte stále len rozhodujete, kam by ste sa mali vybrať na letnú dovolenku, hľadanie vhodnej destinácie môže byť náročné, pretože svet je plný úžasných skvostov, ktoré čakajú na to, aby ste ich objavili. Medzi dva takéto unikáty patria aj ostrov Korfu a letovisko Čierna Hora.

Poďme sa bližšie pozrieť na to, čo nám tieto úžasné miesta ponúkajú?

Odporúčame aj: Najkrajšie zámky a hrady na Airbnb, kde môžete stráviť noc alebo dokonca dovolenku

Kombinácia prírodných krás a histórie obľúbeného letoviska Čierna Hora

Čierna hora, malá krajina na Balkánskom polostrove, ponúka návštevníkom jedinečnú kombináciu prírodných krás, historických pamiatok a kultúrnych zážitkov.

Oblasť je známa svojimi nádhernými horskými scenériami, úchvatnými národnými parkmi a krásnymi plážami na pobreží Jadranského mora. Návšteva národných parkov Durmitor a Biogradska Gora vás zavedie do srdca divokej prírody s plesami, kaňonmi a hustými lesmi.

Krajina je tiež domovom mnohých historických pamiatok, vrátane historického centra Kotoru, starobylého mesta Budva a kráľovského mesta Cetinje. Prechádzka uličkami týchto starobylých miest vás prenesie do minulosti a umožní vám počas príjemného zájazdu v Čiernej Hore objavovať ich bohatú históriu a kultúru.

Pre dobrodružné duše ponúka toto letovisko množstvo adrenalínových aktivít, ako sú horolezectvo, rafting na rieke Tara a turistiku po horských chodníkoch s úchvatnými výhľadmi.

Rieka Tara v Čiernej Hore je mimochodom známa nielen svojou nádherne modrou vodou, ale aj najhlbším kaňonom v Európe, ktorý v niektorých miestach dosahuje hĺbku viac ako 1 300 metrov.

Pozri si aj: Najkrajšie mestá Turecka - poklady ukryté medzi Európu a Áziou

Dovolenka na Korfu Depositphotos

Oáza pokojného rajského ostrova Korfu

Synonymom pokojnej relaxácie a nekonečných plážových radov je aj najzelenší ostrov Korfu, ktorý si toto ikonické pomenovanie získal vďaka svojej bohatej vegetácii a bujnej prírode s hustými lesmi, olivovými hájmi a úrodnými zelenými údoliami.

Krásnu a zdravú prírodu ostrova tiež na liečbu svojej astmy využívala aj rakúska cisárovná Sisi. Vy si dovolenku na Korfu okrem toho môžete vychutnať aj vďaka jeho nádherným plážam Glyfada, Paleokastritsa a Agios Gordios.

Neprehliadni: Bambusová masáž – ako táto masážna technika prebieha? TOTO sú hlavné benefity!

Návšteva starobylého mesta Korfu, s jeho úzkymi uličkami a pevnosťou, vám umožní cestovať do minulosti a odkryť bohatú históriu a kultúru tohto ostrova. Za spríjemnenie dovolenky stojí aj grécka kuchyňa, v ktorej si môžete vychutnať miestne špeciality, ako sú souvlaki, moussaka, saganaki a domáce olivové oleje alebo lahodné vína.

Nech už sa vyberiete ktorýmkoľvek smerom, obe destinácie vám ponúknu na dovolenku ideálne podmienky, vďaka ktorým zrelaxujete nielen svoje telo, ale aj myseľ. 

Zdroj úvodnej foto: SCStock/AdobeStock.com

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE