Pohostenie na halloweensku párty – inšpirácie na strašidelné sladké dobroty

sladké halloweenske recepty

Halloween sa blíži a asi o dva týždne je tu! Hoci nejde o tradičný slovenský sviatok, Halloween si už našiel obľubu medzi ľuďmi nielen u nás, ale aj po celom svete. Veď prečo nezažiť niečo iné, obliecť sa do kostýmu a užiť si zábavu? Či už plánujete večer stráviť na párty v meste alebo sa tešíte na skvelú domácu zábavu s priateľmi, Halloween je vždy skvelou príležitosťou na oslavy.

Ak sa rozhodnete pre domácu halloweensku párty s rodinou alebo priateľmi, určite budete chcieť ohúriť hostí nielen dekoráciami a kostýmami, ale aj originálnym pohostením. Zabudnite na tradičné sladkosti, ako sú muffiny, štrúdle či klasické koláče. Halloweenská oslava si žiada niečo špeciálne – niečo, čo na prvý pohľad kričí Halloween a vyvolá správnu strašidelnú atmosféru.

Odporúčame: Jesenná výzdoba: Kreatívne nápady pre projekty s vašimi deťmi

Práve pohostenie na takúto párty môže byť zábavným a kreatívnym spôsobom, ako dotvoriť danú tému. Sladké dobroty v strašidelnom štýle môžu vyzerať nielen štýlovo, ale aj chutne. Či už ide o koláče v tvare tekvíc, sušienky s motívom duchov alebo krvavo červené zákusky, je dôležité, aby každá sladkosť bola v súlade s halloweenskou tematikou a priniesla na váš stôl niečo zábavné a originálne.

Internet je plný inšpirácií na halloweenské recepty, no my sme pre vás vybrali tie najlepšie nápady na strašidelné sladké pochúťky. Pripravte svojim hosťom niečo, čo ich prekvapí a nadchne – niečo, na čo budú ešte dlho spomínať!

Pozri aj: Recept: Slivkové ružičky z lístkového cesta podľa Kvety Horváthovej

Fantázii sa medze nekladú!

Na takéto dobroty nebudete potrebovať nič špeciálne. Pri mnohých receptoch sa dá využiť napríklad univerzálne lístkové cesto, z ktorého sa dá vykúzliť prakticky hocičo. Naplníte ho čokoládovou nátierkou a vykrojíte do tvaru netopierov či tekvičiek. A strašidelný dezert je na svete! 

Okrem toho sa dajú využiť aj rôzne sladkosti, z ktorých s trochou úprav tiež môžete vytvoriť originálne halloweenske pohostenie. Stačia napríklad čokoládové bonbóny a Oreo sušienky a vytvoríte si malého netopiera. A čo tak využiť ovocie? Napríklad z banánov sa dajú vytvoriť pekní duchovia. Viac inšpirácií už ale nájdete v našom výbere videí nižšie! 

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/momlovesbaking, instagram.com/onesweeetmama, instagram.com/anniekaly

Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE