Recept: Slivkové ružičky z lístkového cesta podľa Kvety Horváthovej

slivkové ružičky

Lístkové cesto patrí medzi univerzálne ingrediencie, ktoré by nemali chýbať v žiadnej kuchyni. Vďaka svojej všestrannosti je ideálne na prípravu sladkých aj slaných dobrôt, pričom jeho jemná a chrumkavá štruktúra dodáva jedlu špeciálny šmrnc. Nemusíte byť ani skúsený pekár, aby ste s ním dokázali vykúzliť úžasné recepty. Stačí ho len správne spracovať a môžete sa pustiť do pečenia. Navyše, lístkové cesto sa dá kúpiť hotové, čo výrazne skracuje čas prípravy a robí ho ideálnym aj na rýchle pečenie.

Jedným z výborných a rýchlych dezertov, ktoré sa dajú pripraviť z lístkového cesta, sú slivkové ružičky podľa známej moderátorky Kvetky HorváthovejTento recept je nielen veľmi jednoduchý, ale aj vizuálne zaujímavý – sladké slivky obalené v lístkovom ceste vytvoria krásny vzhľad, ktorý pripomína rozkvitnuté ružičky. Takýto dezert je skvelou voľbou, ak hľadáte niečo chutné, čo rýchlo pripravíte pre svojich hostí alebo rodinu.

Slivky sú navyše jedným z najzdravších plodov, ktoré môžeme na našom stole mať. Sú bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, čo ich robí skvelým prídavkom nielen do dezertov, ale aj do každodenného jedálnička. Ich sladko-kyslá chuť sa perfektne hodí k škorici a cukru, ktoré sú súčasťou receptu na slivkové ružičky. Slivky tak nielen pridajú dezertu výraznú chuť, ale aj veľa zdraviu prospešných látok.

Ak teda hľadáte rýchly a chutný dezert, ktorý nezaberie veľa času, slivkové ružičky sú tou správnou voľbou. Pusťme sa spoločne do pečenia a vyskúšajme si tento jednoduchý recept. Stačí pár surovín, trochu času a výsledok bude stáť za to – voňavý, chrumkavý a sladký dezert, ktorý určite poteší každého.

Odporúčame: Šalát podľa Jennifer Aniston alebo Belly Hadid? Zistite, ktorý chutí lepšie!

 

Suroviny na slivkové ružičky podľa Kvetky Horváthovej:

  • 1 lístkové cesto (275 g balenie)
  • 5 až 6 sliviek
  • škorica + cukor (vanilkový alebo kryštálový)
  • práškový cukor na posypanie
  • forma na muffiny

Ako pripraviť chutné slivkové ružičky?

Cesto si rozprestrieme na podložku. Najlepšie je kúpiť si chladené, ktoré netreba vaľkať. Ak máte mrazený kus lístkového cesta, treba ho po rozmrazení vyvaľkať. Cesto následne rozrežeme na 6 až 7 pásikov. Záleží aj od toho, aké veľké cesto máte a koľko ružičiek chcete pripraviť. Potom ho poriadne posypeme mletou škoricou a cukrom.

Slivky odkôstkujeme a nakrájame na tenké pásiky. Následne kúsky sliviek ukladáme vedľa seba na jednu polovicu pásika z lístkového cesta a druhou polovicou cesta ich zakryjeme. Okraje sliviek by mali pretŕčať von. Potom cesto naplnené slivkami zrolujeme do slimáčika a dáme do formy na pečenie muffinov. 

Takto si pripravíme všetky ružičky. Naplnený plech dáme do rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 25 minút. Po upečení dozlatista necháme trochu vychladnúť a pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Zdroj úvodnej fotky: https://www.tiktok.com/@qtkah

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE