Prečo zvoliť vyšší ochranný faktor aj keď je vaša pokožka už opálená?

vyšší ochranný faktor Ziaja sun

Letné dni nás lákajú von a slnenie sa stáva neoddeliteľnou súčasťou relaxu pri vode či v prírode. Napriek tomu, že je vaša pokožka už opálená, nezabúdajte na dôležitosť používania opaľovacích krémov s vysokým ochranným faktorom (SPF). Prečo je to tak dôležité? Poďme sa na to pozrieť bližšie.

Zaujme vás:  Chceš si udržať bronz na pokožke? Daj sa na predĺženie opálenia s týmito tipmi

Ochrana pred UV žiarením je nevyhnutná! 

Aj keď je vaša pokožka už opálená, stále potrebuje ochranu pred škodlivými UV lúčmi. UV žiarenie preniká hlboko do pokožky a môže spôsobiť poškodenie buniek, čo vedie k predčasnému starnutiu pokožky, pigmentovým škvrnám a v najhoršom prípade aj k rakovine kože. Vyšší ochranný faktor pomáha minimalizovať toto riziko a zabezpečuje, že vaša pokožka zostane zdravá a krásna.

Kedy je opaľovanie bezpečné? 

Opaľovanie je bezpečné iba vtedy, keď dodržiavate niekoľko základných pravidiel:

  1. Vyhnite sa najintenzívnejšiemu slnku. Slnenie medzi 11:00 a 15:00 je najnebezpečnejšie. Snažte sa počas     týchto hodín byť v tieni alebo nosiť ochranný odev.    

  2. Používajte opaľovacie krémy s vysokým SPF. Aj keď je vaša pokožka opálená, nezabúdajte na ochranu s SPF     minimálne 30 a viac.

  3. Pravidelne aplikujte krém. Opaľovací krém by ste mali aplikovať každé 2 hodiny a po každom kúpaní alebo nadmernom potení.

  4. Noste ochranné doplnky. Klobúky, slnečné okuliare a oblečenie s UV ochranou sú skvelými pomocníkmi v boji proti škodlivým UV lúčom.

Odpoúčame:  VIDEO: 8 kozmetických produktov, ktoré je lepšie skladovať v chladničke – PREČO?!

Ziaja opaľovacie krémy
ZIAJA

Ak potrebujete ochrániť materské znamienka a pigmentové škvrny a zároveň predchádzať ich vzniku, použite vysokú ochranu pred UVA a UVB žiarením so Ziaja hydratačným mliekom na opaľovanie SPF 30+ v spreji. Ľahká konzistencia poteší, ak nedokážete zniesť pocit mastnej pokožky. Výhodou je aj komfortný aplikátor, ktorý uľahčí nanášanie.

Pri opaľovaní nezabudnite na tvár a ochranu proti vráskam. Aby ste zabránili poškodeniu pokožky a vzniku vrások, je nevyhnutné, aby ste posilnili kolagénové a elastínové vlákna. Aplikujte antioxidačný krém na tvár SPF 50 s vitamínom C a vysokou UVA+UVB ochranou. Používanie krému je ideálne aj na bežný deň, ak viete, že budete vystavený nadmernému slnečnému žiareniu.  

Opaľovacie krémy nestačia! 

Aj keď sú opaľovacie krémy nevyhnutnou súčasťou ochrany, nestačí sa spoliehať iba na ne. Proces krásne hnedej pokožky nekončí ani po celodennom slnení a aplikovaní opaľovacích krémov. Nezabúdajte ani na starostlivosť o pokožku po opaľovaní. Používanie hydratačných prípravkov po opaľovaní je kľúčové. Hydratačné mlieka a balzamy nielenže upokojujú pokožku po slnení, ale tiež pomáhajú udržiavať jej hydratáciu a pružnosť. Ziaja hydratačné telové mlieka s vitamínom E, sú skvelou voľbou na podporu regenerácie pokožky a predĺženie krásneho opálenia. Zvoľte upokojujúci gél Ziaja After Sun. Upokojí podráždenú pokožku, poskytne okamžitú úľavu a pocit príjemného osvieženia. 

Pripravte si:  Káva ako ju nepoznáme - 7 beauty receptov pre vašu krásu

Ziaja prípravky po opaľovaní After sun
ZIAJA

Opaľovanie dokáže pokožku veľmi vysušiť, čo vedie k strate elasticity a zdravej štruktúry pokožky.

Pite veľa vody! Dodržiavanie pitného režimu je rovnako dôležité pre zdravie pokožky, ako aj pre celkové zdravie organizmu.

Tip na predĺženie opálenia! 

Pre ešte rýchlejšie opálenie použite Ziaja Akcelerátor opálenia pokožky. Obsahuje kakaové maslo, ktoré celý proces ešte urýchľuje.

Zdroj úvodnej fotky: ZIAJA


Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!
0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE