Recept: Zdravé karamelovo-čokoládové rezy

Sú bez cukru a vďaka datľom sladučké jako med. Chutia ako karamel s lahodnými orieškami a môžeme ich maškrtiť bez výčitiek svedomia. Naše zdravé karamelovo – čokoládové rezy. Pripravte si ich podľa nášho receptu a uvidíte, že ich budete musieť pripravovať stále, pretože sú jednoducho neodolateľné.


Príprava: 35 minút

Pečenie: 15 minút

 

 

Potrebujeme na 1 tortovú formu:

  • 1 hrnček ovsených vločiek
  • 1/4 hrnčeka kokosovej múky
  • 4 PL medu (alebo javorového sirupu)
  • 4 PL roztopeného kokosového oleja
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na karamelovú vrstvu:

  • 60 g mandľového masla (vyrobené z 2 hrnčekov lúpaných mandlí)
  • 8 datlí
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na čokoládovú polevu:

  • 30g tmavej horkej čokolády
  • 1 ČL kokosového oleja

 

Odporúčame prečítať: Jarné recepty: ľahké šaláty, ktoré vás zasýtia

Zdravé karamelovo-čokoládové rezy

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Vyrobíme si mandľové maslo. 2 hrnčeky mandlí mixujeme v sekáčiku potravín 15-20 minút na vysokých otáčkach. Ak sa rozsekané mandle počas mixovania prilepia na kraje mixéra, treba ich pridať k zvyšku hmoty. Ovsené vločky rozmixujeme na hladkú múku. V miske ich zmiešame s kokosovou múkou, medom, roztopeným kokosovým olejom a vanilkovým extraktom. Vznikne husté cesto, ktoré rozotrieme do malej formy vystlanej papierom na pečenie. Cesto pečieme 15 minút na 180⁰C dozlatista.

 

Kým sa cesto pečie, pripravíme si karamelovú vrstvu. V mixéri mixujeme dohladka (asi 5 minút) mandľové maslo s datľami a 1 ČL vanilkového extraktu. Karamelovú hmotu rozotrieme na vychladnuté cesto. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s 1 ČL kokosového oleja. Roztopenú čokoládu vylejeme na vrch koláča a uložíme ho na 30 minút do mrazničky. Potom koláč nakrájame na tenké trojuholníky. Skladujeme v chladničke vo vzduchotesnej nádobe.

 

 

Tip: Kokosový olej obsahuje tuky so stredne dlhým reťazcom, ktoré sú rýchlo využiteľným zdrojom energie. Zbavujú závislosti na glukóze! Upravujú hladinu cholesterolu a triglyceridov. Podporujú tvorbu hormónov. Olej má vysoký obsah vitamínov A, C, E. Výborne využitelná energia pre bunky, z ktorej nepriberiete!

 

 

Koláčik pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Viac odskúšaných skvelých receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Soňa Kelemenová

Soňa Kelemenová

26.04.2017 07:43

noo,niečo zdravšie.... znie to super....

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

26.04.2017 08:23

veľmi rada vyskúšam, páčia sa mi takéto vylepšené verzie

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

26.04.2017 12:56

ja takéto zdravé koláčiky pečiem, ale aj pri nich platí: všetko s mierou

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

26.04.2017 19:42

toto vyskúšam, ešte asi tento víkend

Vaše meno:

Iveta Ondáková

Iveta Ondáková

26.04.2017 20:55

dala by som si povedat.....

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

27.04.2017 10:43

karamel s čokoládou - neodolateľná kombinácia :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.