Veľká noc je už za dverami. Možno tento rok to však nebude taká klasická Veľká noc, keďže neustále bojujeme s celosvetovou pandémiou, pričom je momentálne najbezpečnejšie zdržiavať sa v domácom prostredí. Je tak na zvážení, či tento rok hromadné návštevy či šibačky vôbec podnikať. Dôležitejšie je dozaista užiť si sviatky v pokoji a hlavne v zdraví. K Veľkej noci neodmysliteľne patria aj nejaké tie dobroty a tie si môžeme predsa bez obáv dopriať i v pohodlí a bezpečí domova. Prinášame vám tipy na tradičné veľkonočné zákusky!
Na čom si na Veľkú noc s radosťou pochutnávate vy?
Nielen každý kút Slovenka, ale dozaista i každá domácnosť má tie svoje overené veľkonočné recepty. Určite platí, že iný kraj, iný mrav. K Veľkej noci však dozaista patria napríklad vajíčka, taktiež klobáska s údeným mäskom a šunkou. Rovnako nemôžeme zabudnúť na veľmi zdravý chren. Na veľkonočný stôl patria tiež rozličné zákusky, koláče, záviny a podobne. V niektorých domácnostiach nemôže chýbať pečený baránok, judášky, koláč zvaný paska a mnohé ďalšie dobroty. My vám v nasledujúcej galérii prinášame inšpiráciu na tradičné zákusky, na ktorých si počas Veľkej noci môžete zamaškrtiť i vy. Ktorý je váš obľúbený?
Odporúčame: Inšpirácia na jarný veniec na dvere: Čo tak si ho vyrobiť?
Galéria: Veľkonočné pečenie
Žĺtkové rezy
Korpus:
- 310 g masla
- 310 g práškového cukru
- 8 bielkov
- 250 g mletých orechov
- 170 g hrubej múky
- 1⁄2 prášku do pečiva
Poleva:
- 8 žĺtkov
- 310 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica oleja
Postup:
- Ako prvé si vymiešame maslo s cukrom. Postupne primiešame sneh s bielkov, múku, orechy a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
- Zatiaľ si pripravíme polevu. Žĺtka poriadne vyšľaháme s cukrom a trochou oleja. Nanesieme na ešte teplý múčnik a necháme zaschnúť.