Koláčik sme dlho nemali, zo špaldovej múky ešte vôbec, tak vznikol tento s príchuťou škorice.
My sme si ho vychutnali s pohárikom Becherovky
Veľmi jednoduchý na postup, ani mixér k nemu nepotrebujete
Budeme potrebovať:
- 220 g špaldovej múky (alebo klasickej hladkej)
- 75 g mletých mandlí
- 100 g Sweet family hnedého cukru
- 1 lyžica škorice
- 1,5 lyžičky kypriaceho prášku Dr. Oetker
- 1 lyžička sóda bikarbóny
- 2 vajíčka
- 50 g medu
- 150 ml oleja
- 250 ml bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany)
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Coca-Cola cupcakes
Postup prípravy Špaldového škoricového koláčika:
V jednej miske zmiešame múku, mandle, hnedý cukor, škoricu, kypriaci prášok a sóda bikarbónu. V druhej mise vyšľaháme ručnou metličkou vajíčka s medom, olejom a jogurtom. Do tejto zmesi prisypeme múčnu zmes a poriadne premiešame, až kým nedostaneme hladké cesto.
Tortovú formu 23 cm vystelieme papierom na pečenie, kraje vytrieme maslom a nalejeme do nej cesto. Rúru zapneme na 175°C a koláčik v nej pečieme 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Ja som na ozdobu použila vločky z jedlého papiera, ktoré boli v krabičke od Krtkovej torty od Dr. Oetkera
Odporúčame vyskúšať tiež: Angie pečie: Orechové kokosky
Zdroj: www.angiebakes.com