Angie pečie: Špaldový škoricový koláčik

Koláčik sme dlho nemali, zo špaldovej múky ešte vôbec, tak vznikol tento s príchuťou škorice.

 

My sme si ho vychutnali s pohárikom Becherovky smiley

 

 

Veľmi jednoduchý na postup, ani mixér k nemu nepotrebujete smiley

 

 

 

 

Budeme potrebovať:

 

  • 220 g špaldovej múky (alebo klasickej hladkej)
  • 75 g mletých mandlí
  • 100 g Sweet family hnedého cukru
  • 1 lyžica škorice
  • 1,5 lyžičky kypriaceho prášku Dr. Oetker
  • 1 lyžička sóda bikarbóny
  • 2 vajíčka
  • 50 g medu
  • 150 ml oleja
  • 250 ml bieleho jogurtu (alebo kyslej smotany)

 

Odporúčame vyskúšať:  Angie pečie: Coca-Cola cupcakes

Špaldový škoricový koláčik

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy Špaldového škoricového koláčika:

 

V jednej miske zmiešame múku, mandle, hnedý cukor, škoricu, kypriaci prášok a sóda bikarbónu. V druhej mise vyšľaháme ručnou metličkou vajíčka s medom, olejom a jogurtom. Do tejto zmesi prisypeme múčnu zmes a poriadne premiešame, až kým nedostaneme hladké cesto.

 

Tortovú formu 23 cm vystelieme papierom na pečenie, kraje vytrieme maslom a nalejeme do nej cesto. Rúru zapneme na 175°C a koláčik v nej pečieme 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Ja som na ozdobu použila vločky z jedlého papiera, ktoré boli v krabičke od Krtkovej torty od Dr. Oetkera wink

 

Odporúčame vyskúšať tiež: Angie pečie: Orechové kokosky

 

Zdroj: www.angiebakes.com

Špaldový škoricový koláčik

Zdroj: Shutterstock®

2 komentárov
Andrea Vidová

Andrea Vidová

26.01.2015 10:53

určite je výborný,vyzerá skvele

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

26.01.2015 16:17

hneď by som si dala vôňa a chuť škorice je úžasná

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE