Len pár ingrediencií stačí na vytvorenie týchto nádherných jemných pusiniek.
Pripravila som ich pre Sweet family, a odvtedy som ich robila na každú oslavu a všetkým veľmi chutili.
Takže všetci maškrtníci vyhrnte si rukávy a pustite sa do prípravy tejto sladučkej maškrtky :)
Budeme potrebovať:
- 2 bielka
- 110 g Sweet family krupicového cukru
- 2 lyžičky Sweet family práškového cukru
- 1 lyžička bieleho octu
- troška ružového potravinárskeho farbiva
- 250 ml smotany na šľahanie
- ľubovoľné ovocie
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Zdravý raňajkový koláčik
Príprava mini snehových pusiniek:
Bielka začneme šľahať mixérom. Keď už začnú pomaly tuhnúť, po lyžici začneme primiešavať krupicový cukor pri neustálom šľahaní. Keď už dostaneme tuhú penu, pridáme aj práškový cukor, ocot a štipku ružovej gélovej farby, opäť premiešame. Rúru zapneme na 120 °C, plech vystelieme papierom na pečenie. Z bielkovej hmoty lyžicou kladieme na plech kopčeky, zarovnáme do tvaru kruhu a druhou lyžicou sa snažíme vytvoriť jemnú priehlbinku na vrchu kopčekov.
Odporúčame vyskúšať: Agnie pripravuje: Gaštanové tiramisu
Dáme piecť na 30 minút. Počas pečenia neotvárame rúru! Po uplynutí 30 minút vypneme rúru, ale neotvárame ju, necháme pusinky vychladnúť v nej – tak zaistíme, že nám nepopraskajú. Po cca 15 minútach ich z rúry vyberieme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, nanesieme ju na vrch každej pusinky a ozdobíme ovocím.
Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Orechové kokosky
Zdroj: www.angiebakes.com