Radi by ste vyskúšali Banánový koláč bez lepku a pridaného cukru. Stačí ak vám zostali banány, už sú bodkované a na smoothie nemáte v tomto chlade chuť.
Môžete ich ošúpať a zmraziť, potom ich využijete do smoothie, ale môžete si upiecť jednoduchý koláč ku káve alebo bylinkovému čaju.
Príprava je rýchla a aj nečakaná návšteva sa poteší.
Budete potrebovať:
- 3-4 zrelé banány
- 3 celé vajcia
- 250 g orechovo – semienkovej zmesi (môžu byť mleté lieskovce, vlašské, kešu, slnečnicové alebo tekvicové semienka…)
- 2 čajové lyžičky bezlepkového prášku do pečiva
- štipku soli
- 1 polievkovú lyžicu vanilkového extraktu
Na polevu:
- 50 g horkej čokolády
- mandľové lupienky
Príprava:
- Zrelé banány rozmixujte na kašu (čím sú banány zrelšie, tým sladší bude koláč), pridajte celé vajcia , vanilkový extrakt a krátko premixujte.
- Do pomletej zmesi orechov a semienok pridajte štipku soli a prášok do pečiva, premiešajte a pridajte bo banánovo – vaječnej zmesi.
- Rúru zohrejte na 180°C. Cesto dajte do tortovej formy (24-27 cm priemer), ktorú ste vystlali papierom na pečenie. Povrch zarovnajte a pečte 25 -35 minút.
- Po vychladení pokvapkajte roztopenou čokoládou a posypte mandľovými lupienkami.
Odporúčame prečítať: Donutky bez lepku aj laktózy
Zdroj foto:
www.jarkapecie.sk
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!