Cviklové palacinky so syrom a špenátom: TOP recept na zdravú večeru!

V každej rodine koluje nejaký recept na palacinky, ktorý patrí medzi tie najlepšie. Samozrejme, každý recept má niečo do seba, no mnohí uvádzajú, že najlepšie sú palacinky 3:2:1, pri ktorých dosiahnete najlepšiu konzistenciu cesta. Palacinky sú považované skôr za akýsi dezert alebo za víkendovú raňajkovú špecialitu. Musíme však povedať, že každý tento pokrm berie inak – dokonca si niektorí palacinky robievajú na obed ako jeden z hlavných chodov.

Palacinky sa zároveň dajú pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Milovníci všetkého sladkého nedajú dopustiť na sladkú verziu s čokoládou a šľahačkou. Tí, ktorí preferujú slanú verziu si určite zamilujú tvarohové palacinky s hubami. A na druhej strane, ak sa stravujete zdravo, tak by ste mali vyskúšať recept na zdravé palacinky z ovsených vločiek. Do pozornosti však dávame aj nasledujúci recept na cviklové palacinky, ktoré neublížia vašej štíhlej postave a neohrozia ani váš novoročný chudnúci plán.

Odporúčame: TOP recepty na nátierky zo strukovín: Sú chutné a plné bielkovín!

palacinky s kozím syrom

Zdroj: Shutterstock®

Na cviklové palacinky potrebujete:

  • ½ šálky hladkej špaldovej múky
  • ½ šálky cviklovej šťavy
  • 1 vajíčko
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • štipku soli

Na plnku si pripravte:

  • 100 g baby špenátu (čerstvý)
  • 150 g kozieho syra
  • 50 g vlašských orechov
palacinky so špenátom

Zdroj: Shutterstock®

Ako prvé si pripravíme zmes na palacinky. Tie sa robia ako klasické palacinky s tým rozdielom, že sú cviklové. Takže, v miske si zmiešame všetky ingrediencie určené na palacinky a vymiešame hladkú zmes. Ak by bolo cesto hustejšie, tak môžete pridať trošku viac cviklovej šťavy. Dáme si rozohriať panvicu, pridáme trochu olivového oleja a pečieme palacinky. Po dopečení ich necháme trochu vychladnúť.

Kým nám budú palacinky chladnúť, pripravíme si plnku. Zmiešame kozí syr s nasekaným baby špenátom a nasekanými vlašskými orechmi. Vytvorenú zmes natrieme na hotové palacinky. Poprípade môžeme palacinky priamo potrieť kozím syrom a na vrch uložiť baby špenát a nasekané orechy. Je len na vás, aký spôsob zvolíte.

Ak nemáte radi kozí syr, tak ho môžete nahradiť ricottou, bryndzou, tvarohom a pod. Prajeme vám dobrú chuť!

Zaujme ťa: Výborná paradajková polievka: Super rýchla a veľmi jednoduchá!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

8 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

07.01.2021 11:45

cviklu mám rada v klasickom sladkokyslom náleve ako prílohu k jedlám, takéto spracovania cvikle nemusím

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

07.01.2021 15:00

Cviklu mám rada zaváranú alebo štavu

Vaše meno:

Veronika Marejková

Veronika Marejková

07.01.2021 22:17

Zaujímalo by ma ako to chutí. Nemusí to byť vôbec zlé. :)

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

08.01.2021 09:35

Zaujímavá kombinácia

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

08.01.2021 17:52

Pripraviť palacinky z cvikly ma veru nenapadlo, vďaka!

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

09.01.2021 16:46

už som robila všelijaké palacinky, ale s cviklou ešte nie

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

09.01.2021 19:59

Palacinky robievam ako hlavné jedlo,obyčajne na sladko.Máme to potom aj miesto dezertu,alebo zákuskov a nikto už nehľadá niečo sladké pod zub :-) Cviklové palacinky ma prekvapili,ale kedže cviklu mám rada,tak by ma lákalo vyskúšať aj tento recept.

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

11.01.2021 11:52

Toto by asi u mojich nemalo úspech ale za mňa super

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.