Domáca tatárska omáčka: Už nikdy nebudeš kupovať tú z obchodu!

Tatarka, alebo inak aj tatárska omáčka, je bezpochyby chutné dochucovadlo mnohých jedál. Výborne sa hodí ako k vyprážaným jedlám, tak aj k tým pečeným. Rovnako je tatárska omáčka vhodným základom do šalátov, ktorým dodá lahodnú chuť.

Ak nechcete kupovať tú z obchodu, ľahko si ju viete pripraviť aj doma. Stačí vám k tomu iba zopár ingrediencií. Navyše, môžete si ju prispôsobiť podľa vašej chuti. Možno ju pripraviť napríklad s vajíčkom, citrónovou šťavou či cesnakom.

My vám však ponúkame jednoduchý a základný recept na tatársku omáčku, ktorý je v našej rodine už roky osvedčený. Určite ho využijete aj k mäsu na grilovačke s dobrou marinádou

Odporúčame: Recept na Harissa pastu: Je toto najlepšia čili omáčka na svete?!

omáčka tatárska

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na domácu tatársku omáčku budete potrebovať

  • 2 dcl slnečnicového alebo repkového oleja
  • 1 dcl mlieka
  • 2 čajové lyžičky plnotučnej horčice
  • 1 menšiu cibuľku
  • 2 väčšie zavárané kyslé uhorky
  • Trochu šťavy z kyslých uhoriek
  • Soľ a korenie

Pozri aj: RECEPT: Bezalergénová sójová omáčka bez sóje - áno, dá sa to!

tatárka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Základom hustej a bohatej tatarky je jej dôkladné mixovanie. Zmiešajte 2 dcl oleja s 1 dcl mlieka a mixujte ponorným mixérom na najvyšších obrátkach asi dve minúty, kým zmes poriadne nezhustne. Následne pridajte nakrájané uhorky, trochu šťavy z kyslých uhoriek, cibuľku a zmes premixujte. Aby bola tatarka tatarkou, pridajte dve čajové lyžičky plnotučnej horčice (pripraviť si viete aj domácu horčicu). Soľ a korenie pridajte podľa chuti. Tatarku poriadne premiešajte lyžicou, aby sa jednotlivé chute prepojili a pred podávaním ju nechajte aspoň 20 minút odstáť v chladničke. Garantujeme vám, že na druhý deň z nej nezostane a vy ju budete musieť dorábať.

Neprehliadni: Zdravý recept: Slivkovo-hrušková omáčka

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

4 komentárov

Katarína Konečná

Katarína Konečná

05.07.2021 11:42

určite vyskúšam

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

06.07.2021 06:16

Rada vyskúšam, ďakujem!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

06.07.2021 12:14

Tatarku som robila so žltkom ,tento recept stojí za vyskušanie.

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

06.07.2021 23:58

Tatarku občas kupujem,ale domáca je domáca.Receptík si odkladám.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.