Gratinované zemiaky na panvici: Raz vyskúšaš a inak ich robiť nebudeš

Rýchly, jednoduchý, chutný obed pripravený v jednej panvici? Sem s tým! Aj vy máte radi podobné jednoduché recepty, ktorých príprava vám zaberie len pár minút? My rozhodne áno, preto keď sme natrafili na tieto gratinované zemiaky, nemohli sme si tento recept nechať len pre seba. Ak ste milovníčkami zemiakov na akýkoľvek spôsob, tak vyskúšajte aj tento veľmi jednoduchý spôsob ich prípravy.

Gratinované zemiaky sa najčastejšie pripravujú v rúre, kde sa zapekajú so smotanou a rovnako aj so syrom. Tentokrát si ich pripravíme na panvici s lahodnou syrovo-bylinkovou zmesou. Tak neváhajte a pusťte sa do ich prípravy.

Budeme potrebovať:

  • 5 zemiakov
  • 2 vajíčka
  • soľ a čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 60 g majonézy
  • 100 g tvrdého syra
  • 10 g petržlenovej vňate
  • 10 g kôpru
  • olej

Zemiaky si očistíme a nastrúhame na najširšom strúhadle. V miske ich zmiešame so soľou, čiernym korením a vajíčkami. Do hlbšej panvice si nalejeme trochu oleja a necháme ho rozpáliť. Vytvorenú zemiakovú zmes premiestnime na panvicu a prikryjeme pokrievkou. Necháme chvíľu piecť a prevrátime na druhú stranu. Vytvoríme si tak v podstate väčšiu zemiakovú placku.

Kým sa nám bude „zemiaková placka“ piecť, tak si nastrúhame tvrdý syr, ktorý zmiešame s majonézou, nasekanou petržlenovou vňaťou a kôprom. Ak kôpor nemáte radi, tak ho pridávať nemusíte. Napokon pridajte aj roztlačené 2 strúčiky cesnaku a všetko poriadne premiešajte. Vytvorenú zmes natrite na zemiaky, opäť prikryte pokrievkou a nechajte syr roztopiť. Po dopečení narežte a podávajte.

Ak chcete o trošku viac syrovejšiu verziu, tak môžete zemiaky navrstviť s plátkovým syrom a na vrch pridať vyššie uvedenú syrovo-bylinkovú zmes. Alebo túto zmes môžete aj vynechať. Je len na vás, ako si takéto gratinované zemiaky na panvici pripravíte. Prajeme vám dobrú chuť.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

7 komentárov

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

15.02.2021 17:41

príjemná zmena a určite aj veľmi chutná

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

15.02.2021 17:54

ukladám si recept

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

16.02.2021 05:23

Zaujímavý recept,to som teda ešte neskúšala.

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

16.02.2021 06:28

Rada vyskúšam i tento spôsob, ďakujem!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

16.02.2021 09:24

Tak toto som ešte nerobila, vyzerajú výborne.

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

16.02.2021 17:43

môže to byt velmi dobré

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

21.01.2023 19:14

Jednoduché a rýchle rada vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.