Mnohí z nás sú naučení konzumovať mäso. Proste mäso musí byť na tanieri každý jeden deň a je v podstate jedno, o aký druh mäsa sa jedná. Niekto preferuje kuracie mäso, iní chudšie morčacie alebo skôr bravčové či hovädzie. Ale, ak nepatríte k tým, ktorí striktne musia mať mäso na obed každý deň alebo len jednoducho hľadáte nejaký nový recept, tak skúste grilované huby portobello. Pripravené na spôsob pizze sú priam neodolateľné!
Pizza sa dá pripraviť takmer z akejkoľvek zeleniny. Skúšali ste napríklad cuketovú pizzu alebo pizzu z baklažánu? Stoja za to! Dnes vám však prinášame nový recept, a to na hubovú pizzu. Huby portobello sú vďaka svojej veľkosti ideálne ako základ menšej pizze. Stačí ich len naplniť a o zdravú pizzu máte postarané. A nielen o zdravý pokrm, ale aj o rýchlu večeru.
Vyskúšaj aj: Recept na chutné mini pizze – pochutnajú si vegetariáni aj mäsožrúti!
Zdroj: Depositphotos
Na pizzu z húb portobello potrebujeme (4 porcie):
- 4 huby portobello
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- ¼ červenej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 papriku
- ¾ šálky paradajkovej omáčky
- ¾ šálky nastrúhaného čedaru
- soľ, čierne mleté korenie a ½ lyžičky sušeného oregana
- čerstvú bazalku
Predhrejte si gril na strednú teplotu. Ak nemáte gril, tak pokojne si tieto hubové pizze môžete spraviť aj v rúre. Huby portobello potrite z oboch strán olivovým olejom, osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.
V miske zmiešajte červenú cibuľu nakrájanú na plátky, oregano, očistený a pretlačený cesnak, papriku nakrájanú na menšie kocky. Na záver dochuťte soľou a čiernym korením.
Keď budete mať gril rozohriatý, portobello huby ugrilujte do mierneho zmäknutia (približne 2 minúty z každej strany). Odstráňte z grilu a vnútro potrite paradajkovou omáčkou a naplňte pripravenou zmesou. Na záver posypte nastrúhaným čedarom.
Huby opäť vložte do grilu a nechajte grilovať približne 4 až 6 minút alebo dovtedy, kým sa syr úplne nerozpustí. Pred podávaním dozdobte čerstvými lístkami bazalky. Prajeme dobrú chuť!