Kulinárske inšpirácie: Priprav rodine víkendový obed a chutný dezert

Došli vám gastronomické tipy, ktorými by ste potešili svojich známych? Nelámte si hlavu! Prinášame vám chutné inšpirácie na víkendový obed a lahodný dezert ku káve. 

Tagliatelle so šampiňónmi a špenátom

  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 250 g špenátu
  • 2 šalotky
  • 1 cesnak
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 70 g sladkej gorgonzoly
  • 50 ml Karpatské KB
  • maslo

Šampiňóny si nakrájame na štvrtiny. Na panvici si roztopíme maslo a pridáme nadrobno nakrájané šalotky, upražíme do sklovita. Pridáme šampiňóny a opečieme. Pridáme špenát a pretlačený cesnak a minútu popražíme. Zmes podlejeme Karpatským KB, chvíľu povaríme a pridáme smotanu. Necháme prevariť. Na záver pridáme gorgonzolu a povaríme, pokiaľ sa neroztopí. Cestoviny si uvaríme podľa návodu a uvarené pridáme do omáčky. Premiešame a podávame, posypané parmezánom. Omáčku môžeme podávať aj s domácimi zemiakovými gnocchmi.

Pozri aj: Milovníci kofeínu, pozor! Toto je najlepší recept na ľadovú kávu

nepečený čokoládovo-orechový tart

Zdroj: Shutterstock®

Nepečený čokoládovo-orechový tart

  • 400 g maslových keksíkov
  • 150 g masla
  • 150 g mletých orechov
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml Karpatské KB
  • 200 g čokolády
  • 230 ml smotany na šľahanie
  • 125 g malín

Keksíky si pomelieme na prášok a zmiešame s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme do tartovej formy s priemerom 24 cm a vyberateľným dnom. Necháme zachladiť. Orechy si zmiešame s cukrom, Karpatským KB a opatrne rozotrieme na spodok korpusu. Maliny si roztlačíme a navrstvíme na orechy. Necháme zachladiť.

Pripravíme si ganache. Smotanu zahrejeme pod bod varu a vylejeme na čokoládu. Miešame, pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí a nalejeme do korpusu. Necháme zachladiť do ďalšieho dňa. Dozdobíme ovocím podľa chuti.

Vyskúšaj: Vieš, čo je kima? Vyskúšaj tento recept na rýchlu a chutnú večeru!

Tagliatelle so šampiňónmi a špenátom a nepečený tart

Zdroj: Shutterstock®

Prajeme vám dobrú chuť.

5 komentárov
Jana Komadová

Jana Komadová

20.05.2018 17:50

Mňamkýýý skvelé recepty

Vaše meno:

Natália Homolová

Natália Homolová

22.05.2018 13:55

Tie tagliatelle stými hríbikmi mňam to skúsim a možno si trúfnem aj na dezert vyzerá super.❤

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

03.06.2018 08:11

cestoviny s kb ma prekvapili..

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

09.09.2018 12:27

ja kb určite z receptu vynechám

Jana Pitonakova

Jana Pitonakova

23.06.2018 12:38

milujem hríby a špenát ... mňam ...

Vaše meno:

Alžbeta Stanková

Alžbeta Stanková

09.09.2018 12:26

dobré tipy- niekedy už neviem čo navariť rodine

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE