Niekedy máme chuť vyvárať hodiny. Nasadíme si kuchárske čapice a v kuchyni zrazu všetko lieta. V jednom hrnci sa varí polievka, v druhom zase pripravujeme mäso a v ďalšom prílohu, ktorú si k pokrmu naservírujeme. Zrazu v umývadle máme kopec špinavého riadu a pri pohľade na kuchyňu je nám jasné, že jej upratovaním strávime ďalšiu hodinu nášho času.
Áno, takých chvíľ je možno pomenej. Keď si pripravujeme obed cez víkend, tak pokojne v kuchyni strávime aj polovicu dňa. Počas týždňa však preferujeme jednoduchšie recepty, vďaka ktorým máme večeru na stole v priebehu niekoľkých minút.
Jednoduché recepty milujeme. A rovnako tak aj recepty s cestovinami, pretože tie sa uvaria veľmi rýchlo. Ak takéto recepty na večeru milujete aj vy a nejaký nový recept zháňate, aby ste rozšírili svoju kuchársku knihu, tak pevne veríme, že si zamilujete tieto paradajkovo-bazalkové cestoviny. Rovnako odporúčame aj cestoviny s feta syrom a cherry paradajkami, ktoré sa ešte v minulom roku stali hitom internetu.
Odporúčame aj: Bucatini s paradajkovou omáčkou: Pochúťka na každý deň
Zdroj: Depositphotos
Na paradajkovo-bazalkové cestoviny potrebujete:
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 500 g špagiet
- 2 šálky cherry paradajok
- 1 menšia cibuľa nakrájaná na plátky
- 2 strúčiky cesnaku
- 5 lístkov čerstvej bazalky
- ½ lyžičky mletého červeného korenia
- soľ a čierne mleté korenie
- ¼ šálky nastrúhaného parmezánu
Do väčšieho hrnca si nalejeme zeleninový vývar, pridáme špagety, paradajky, nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, lístky bazalky a mleté červené korenie. Zmes privedieme do varu a varíme na stredne silnom ohni. Po chvíľke teplotu uberieme a varíme za stáleho miešanie dovtedy, kým sa všetok vývar „nevstrebe“ do špagiet. Cestoviny by mali byť hotové v priebehu 13 až 15 minút.
Podľa potreby dochuťte soľou a mletým čiernym korením. Podávajte posypané nastrúhaným parmezánom. Prajeme vám dobrú chuť!