Pečená zelenina: Vyskúšala si už toto rýchle a zdravé jedlo?

Premýšľate nad tým, čo pripraviť na obed či večeru, aby bolo jedlo rýchle, sýte a podľa možností aj zdravé? Verte či nie, viete si vystačiť iba s obyčajnou a dostupnou zeleninou. Takéto jedlo navyše príliš nezaťaží ani žalúdok. S chutným dresingom či domácou tatárskou omáčkou k tomu ulahodíte všetkým chuťovým bunkám. Túto zdravú dobrotu si možno totiž dopriať kedykoľvek.

Aby bola pečená zelenina naozaj lahodná a v rúre sa príliš nespálila a nevysušila, je vhodné tvrdšie druhy zeleniny najskôr trochu predvariť v osolenej vode. Fantázii sa medze nekladú a výborne bude chutiť na tanieri napríklad brokolica, karfiol, mrkva, cvikla, cuketa, ale aj zemiaky či sladké bataty.

zelenina na plechu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu pečenej zeleniny budete potrebovať

  • Výber zeleniny podľa chuti
  • Kvapku kvalitného olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

Tvrdšie druhy zeleniny na pár minút predvaríme vo vriacej osolenej vode. Plech potom vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň zeleninu. Zeleninu osolíme, okoreníme a polejeme tenkou vrstvou olivového oleja. Pečieme v rúre cca na 190 – 200 °C do chrumkava. Výborným dochutením pečenej zeleniny bude domáca tatárska omáčka, ktorá je mojou obľúbenou. 

Neprehliadni: Toto je najzdravšia zelenina: Pomohla nám ju odhaliť jej farba

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

9 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

03.11.2021 06:47

Rýchla, zdravá, ...môžem iba odporučiť!

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

03.11.2021 15:49

robievam varenú zeleninu, ale pečenú som ešte neskúšala

Vaše meno:

Simona Paľovčíková

Simona Paľovčíková

04.11.2021 15:41

Vyskúšajte, je to naozaj výborné a skutočne jednoduché. :-)

Vlasta Mäsiarová

Vlasta Mäsiarová

04.11.2021 10:53

Pecena zelenina sa u nás stala oblubenou

Vaše meno:

Zdenka Sabanošová

Zdenka Sabanošová

04.11.2021 13:00

Ja mám doma mäsožravcov, takže nie

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

04.11.2021 20:48

Zelenina je u nás na tanieri veľmi často - častejšie než mäso.Pripravujem varenú,dusenú,pečenú,alebo len tak surovú v šalátiku.

Vaše meno:

Jana Čipková

Jana Čipková

06.11.2021 18:15

U nás by asi neprešla pečená zelenina. Pečené je vraj iba mäso.

Vaše meno:

Maria Pomšahárová

Maria Pomšahárová

07.11.2021 18:51

Robievam, výborné :)

Vaše meno:

Martina Varhaníková

Martina Varhaníková

08.11.2021 11:40

dobrý nápad, ja som len špargľu zapekala zo syrom, ale piecť ma nenapadlo...super.. vďaka.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

13.02.2022 15:33

Najlepšie na pečenej zelenine je, že ju môžeme obmieňať

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.