Premýšľate nad tým, čo pripraviť na obed či večeru, aby bolo jedlo rýchle, sýte a podľa možností aj zdravé? Verte či nie, viete si vystačiť iba s obyčajnou a dostupnou zeleninou. Takéto jedlo navyše príliš nezaťaží ani žalúdok. S chutným dresingom či domácou tatárskou omáčkou k tomu ulahodíte všetkým chuťovým bunkám. Túto zdravú dobrotu si možno totiž dopriať kedykoľvek.
Aby bola pečená zelenina naozaj lahodná a v rúre sa príliš nespálila a nevysušila, je vhodné tvrdšie druhy zeleniny najskôr trochu predvariť v osolenej vode. Fantázii sa medze nekladú a výborne bude chutiť na tanieri napríklad brokolica, karfiol, mrkva, cvikla, cuketa, ale aj zemiaky či sladké bataty.
Na prípravu pečenej zeleniny budete potrebovať
- Výber zeleniny podľa chuti
- Kvapku kvalitného olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
Tvrdšie druhy zeleniny na pár minút predvaríme vo vriacej osolenej vode. Plech potom vystelieme papierom na pečenie a poukladáme naň zeleninu. Zeleninu osolíme, okoreníme a polejeme tenkou vrstvou olivového oleja. Pečieme v rúre cca na 190 – 200 °C do chrumkava. Výborným dochutením pečenej zeleniny bude domáca tatárska omáčka, ktorá je mojou obľúbenou.
Neprehliadni: Toto je najzdravšia zelenina: Pomohla nám ju odhaliť jej farba