Keď sa povie slovo šalát, mnohí si predstavia len prílohu, a veľa ľudí si s týmto slovom spája jedlo studenej kuchyne.
Je čas skúsiť niečo nové! Zmena je predsa život a v tomto prípade je to aj zmena k lepšiemu. Doprajte vášmu telu počas zimy o niečo pestrejší variant šalátu.
Otestujte recept na teplý cestovinový šalát a neoľutujete.
Ingrediencie
Cestovinové šaláty sme zvyknutí podávať nastudeno. Cestovinu necháme vychladnúť, zmiešame so zeleninou a majonézou... Aj tento šalát je skvelý. Skúste však teplú, pestrejšiu verziu.
Budeme potrebovať:
- uvarené špaldové cestoviny podľa vlastného výberu (nechajte ich odtiecť, no nepreplachujte)
- 1 brokolicu
- 1 červenú papriku
- polovicu červenej cibule
- 1 strúčik cesnaku
- listy čerstvej bazalky
- soľ
- mleté čili
- olivový olej
- balsamico
Zdravé palacinky z 3 ingrediencií: Iné už pripravovať nebudeš!
Voliteľné:
Zelenina podľa vlastného výberu (nemusí byť), napríklad paradajky, olivy, uhorka...
Postup
- Na veľkej panvici si rozohrejeme olivový olej, na ktorom usmažíme ružičky brokolice a na drobnejšie nakrájanú papriku. Na strednom ohni duste asi 10 minút.
- V malej miske si rozmiešame 3 lyžice olivového oleja, 2 lyžice tmavého balsamica, jeden pretlačený strúčik cesnaku, trochu soli a čili. Vmiešame cibuľku nakrájanú na tenké pásiky.
- Do misy dáme uvarené cestoviny (neoplachujte ich), brokolicu s paprikou, a nakoniec nálev. Premiešajte a podávajte teplé.
- Ozdobte listami bazalky a pridajte ľubovoľnú surovú zeleninu alebo jedzte len takto.
Želáme Vám dobrú chuť!