Mexická kuchyňa je veľmi rozmanitá, plná úžasných korenín, chutí a nápadov. Tie sa nám gazdinkám občas v kuchyni zídu, pretože niekedy už nevieme, čo by sme našej rodinke večer navarili. Skvelým adeptom je jednoduchý recept na quesadillu, čo je vynikajúca mexická pochúťka.
My vám ukážeme, ako quesadillu pripraviť úplne jednoducho, bez námahy a expresne rýchlo. Pamätajte, že quesadillu možno pripraviť na milión spôsobov, stačí len vybrať a skombinovať ingrediencie, ktoré vy a vaša rodina milujete.
Zaujme ťa: Mastičkárky, pozor! Tento domáci krém proti bolesti musíte skúsiť
Ingrediencie
Jedna porcia quesadilly zväčša zahŕňa jednu alebo dve pšeničné tortilla placky. Tie si môžete vyrobiť doma, alebo ich jednoducho kúpite dnes už v každom obchode. Pripravte si:
- 2 tortilly
- 250 g nastrúhaného syra (najlepší je chedar, ale postačí aj klasický tvrdý syr)
- 1 konzervu červených fazuliek (red kidney beans)
- 10 zaváraných plátkov papričiek jalapeno
- kúsok čerstvého koriandra (voliteľné)
- 75 g salsy
- Príloha: 250 g kyslej smotany
- Poznámka: Do quesadilly môžete pridať aj kuracie kocky, opražené na ohni, osolené a okorenené.
Ako si vyrobiť domácu salsu sa dozviete tu: Overené domáce recepty na salsu a guacamole
Postup prípravy
- Vo veľkej mise si skombinujeme všetky suroviny. Syr nastrúhame, fazuľky predtým precedíme a opláchneme vodou, papričky jalapeno nasekáme nadrobno. Pozor, kyslú smotanu si necháme ako prílohu!
- Na tanieri si rozprestrieme tortillu, potrieme ju zmesou v tenkej vrstve a preložíme tortillu napoly.
- Rozpálime si nepriľnavú panvicu, môžeme ju potrieť troškou masla. Keď je rozpálená, položíme na ňu preloženú naplnenú placku a pečieme niekoľko minút. Potom obrátime. Povrch tortilly má byť pekne hnedý, nie spálený a syr vo vnútri má byť roztopený. Podávajte s dobrou margharitou!
Želáme vám dobrú chuť!