Zdravá pochúťka: Recept na slaný koláč quiche bez múky

Keď sa na stole objaví netradičná večera, spokojný je každý člen rodiny.

 

Oživte aj vy váš klasický jedálniček a skúste niečo nové. Francúzsky slaný koláč quiche sa dá robiť na množstvo spôsobov a my vám poradíme, ako ho spraviť bez múky tak, aby bol ešte výživnejší a zdravší.

 

Na tento quiche bez múky nepotrebujete veľa ingrediencií. Navyše sa dá ozdobiť a skombinovať s rôznou zeleninou, ale aj mäskom, ak radi experimentujete, tak do toho!

 

Ingrediencie

Quiche sa pripravuje ako koláčik, takže je najlepšie ho piecť v tortovej forme. Stačí aj nižšia na korpus, ak ju však nemáte, použite klasickú s hlbším dnom. Na jeden plech quiche so špenátom a s hríbami, z ktorého vám vyjde tak 8 trojuholníkov, budeme potrebovať:

 

  • 4 vajíčka
  • 200 g strúhaného syra (goudu alebo eidam, dobrý je aj oštiepok)
  • 1 kelímok cottage cheese
  • 1 menšiu cibuľu
  • 10 menších šampiňónov
  • 2 hrste čerstvého špenátu (alebo 150 g mrazených špenátových listov v kockách)
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • čili (voliteľné)
  • 1 paradajka na ozdobu (voliteľné)

 

Vyskúšaj: Recept: Chutný teplý cestovinový šalát za 20 minút!

speníme si šampióny a cibuľku

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy

Postup prípravy tohoto vajíčkového koláčika je veľmi jednoduchý.

 

1. Trúbu si rozohrejme na 180 stupňov.

 

2. Rozpálime si panvicu s lyžicou olivového oleja a speníme na ňom cibuľku nakrájanú na drobno. Cibuľu restujeme, kým nezmäkne.

 

3. K cibuli pridáme šampiňóny, ktoré sme si ošúpali a nakrájali na chutné malé kúsky. Chvíľku orestujeme.

 

4. Pridáme špenát, osolíme a okoreníme, panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 5 minút.

zmes si zmiešame

Zdroj: Shutterstock®

5. Medzitým si v mise zmiešame všetky ostatné ingrediencie. Vajíčka, syr, cottage cheese poriadne vymiešame.

 

6. Po 5 minútach pridáme zmes z panvice, ochutnáme a podľa chuti dochutíme. Môžete pridať aj čili.

 

7. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do trúby a pečieme 5 – 10 minút. 

 

Pozri aj: Babička fashion blogerka? Od 64-ročnej Lyn sa máš čo učiť!

hotový quiche

Zdroj: Shutterstock®

8. Potom vytiahneme a na vrch pridáme paradajky na jemné kolieska a môžme ešte posypať syrom.


9. Dáme naspäť a pečieme tak, aby bola zmes v trúbe aspoň pol hodiny.
Podávame s čerstvým šalátikom.

 

Neprehliadni: Kofeínový absťák: Čo sa deje s tvojím telom, keď si nedáš kávičku?

Dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

21.01.2018 17:11

zaujímavé, vyzerá to dobre...

Vaše meno:

Marianna Rajniaková

Marianna Rajniaková

22.01.2018 15:42

mám rada takéto recepty..

Vaše meno:

Soňa Krátka

Soňa Krátka

23.01.2018 18:17

tento slaný koáčik určite vyskúšam

Vaše meno:

Monika Stanova

Monika Stanova

23.01.2018 18:49

Mňam, vyskúšam

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

24.01.2018 09:07

mňam, vyzerá lákavo, určite vyskúšam

Vaše meno:

Zuzana Beránková

Zuzana Beránková

25.01.2018 08:07

vyzerá super, určite je zdravý a chutný :-)

Vaše meno:

Marta Bujdošová

Marta Bujdošová

25.01.2018 09:13

vyzera a znei to lakavo, urcite vyskusam

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

26.01.2018 09:30

vyzerá fantasticky - a málo práce

Vaše meno:

Milka Damašková

Milka Damašková

26.01.2018 14:31

Samé dobré veci do toho idú :)

Vaše meno:

Lucia Belková

Lucia Belková

28.01.2018 22:57

super recept, a celkom jednoduchý

Vaše meno:

Anna Bútorová

Anna Bútorová

05.02.2018 08:38

príjemná zmena po sladkých koláčoch

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.