Keď sa na stole objaví netradičná večera, spokojný je každý člen rodiny.
Oživte aj vy váš klasický jedálniček a skúste niečo nové. Francúzsky slaný koláč quiche sa dá robiť na množstvo spôsobov a my vám poradíme, ako ho spraviť bez múky tak, aby bol ešte výživnejší a zdravší.
Na tento quiche bez múky nepotrebujete veľa ingrediencií. Navyše sa dá ozdobiť a skombinovať s rôznou zeleninou, ale aj mäskom, ak radi experimentujete, tak do toho!
Ingrediencie
Quiche sa pripravuje ako koláčik, takže je najlepšie ho piecť v tortovej forme. Stačí aj nižšia na korpus, ak ju však nemáte, použite klasickú s hlbším dnom. Na jeden plech quiche so špenátom a s hríbami, z ktorého vám vyjde tak 8 trojuholníkov, budeme potrebovať:
- 4 vajíčka
- 200 g strúhaného syra (goudu alebo eidam, dobrý je aj oštiepok)
- 1 kelímok cottage cheese
- 1 menšiu cibuľu
- 10 menších šampiňónov
- 2 hrste čerstvého špenátu (alebo 150 g mrazených špenátových listov v kockách)
- soľ
- čierne mleté korenie
- čili (voliteľné)
- 1 paradajka na ozdobu (voliteľné)
Vyskúšaj: Recept: Chutný teplý cestovinový šalát za 20 minút!
Postup prípravy
Postup prípravy tohoto vajíčkového koláčika je veľmi jednoduchý.
1. Trúbu si rozohrejme na 180 stupňov.
2. Rozpálime si panvicu s lyžicou olivového oleja a speníme na ňom cibuľku nakrájanú na drobno. Cibuľu restujeme, kým nezmäkne.
3. K cibuli pridáme šampiňóny, ktoré sme si ošúpali a nakrájali na chutné malé kúsky. Chvíľku orestujeme.
4. Pridáme špenát, osolíme a okoreníme, panvicu zakryjeme pokrievkou a dusíme na miernom ohni 5 minút.
5. Medzitým si v mise zmiešame všetky ostatné ingrediencie. Vajíčka, syr, cottage cheese poriadne vymiešame.
6. Po 5 minútach pridáme zmes z panvice, ochutnáme a podľa chuti dochutíme. Môžete pridať aj čili.
7. Zmes vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do trúby a pečieme 5 – 10 minút.
Pozri aj: Babička fashion blogerka? Od 64-ročnej Lyn sa máš čo učiť!
8. Potom vytiahneme a na vrch pridáme paradajky na jemné kolieska a môžme ešte posypať syrom.
9. Dáme naspäť a pečieme tak, aby bola zmes v trúbe aspoň pol hodiny.
Podávame s čerstvým šalátikom.
Neprehliadni: Kofeínový absťák: Čo sa deje s tvojím telom, keď si nedáš kávičku?
Dobrú chuť!