Bulgur s baklažánom a lúčnymi bylinkami

bulgur baklažán lúčne bylinky

Keď sa pozerám na našu záhradu, som rád, že tam nemáme klasický trávnik, ale peknú lúku. Na lúke totiž vždy nájdem široký výber bylín, ktoré použijem do šalátu.

Reklama

Bulgur s baklažánom a lúčnymi bylinkami

Budeme potrebovať:

  • bulgur 1 šálka = 2 porcie
  • voda 2 šálky
  • soľ
  • baklažán, šampiňóny
  • cibuľa
  • cibuľová vňať
  • olej
  • lúčne byliny – repík, pupenec, čechrica voňavá, listy púpavy a skorocelu
  • cesnak
  • drvené čierne korenie
  • citrónová šťava 
Reklama

bulgur-s-baklazanom-a-lucnymi-bylinkami
fooddrink.sk

bulgur-s-baklazanom-a-lucnymi-bylinkami
fooddrink.sk

Postup prípravy:

1. Bulgur zalejeme 2 šálkami vriacej vody, prikryjeme a necháme pol hodinu bokom. Bulgur vsiakne všetku vodu.

2. Baklažán nakrájame na kolieska, posolíme a necháme “spotiť”. Zatiaľ si preberieme bylinky, staršie a poškodené listy vyhodíme, ponecháme len tie mladé, čerstvé. Staršie majú horkú chuť a sú tvrdé.

3. Cibuľu nakrájame na pásiky, hodíme na olej opiecť. Pridáme pretlačený cesnak, bulgur, a restujeme, kým jemne nestmavne a bude ešte viac sypký. Mne tento postup vyhovuje viac, ako keď sa iba uvarí. Bulgur dostane výraznejšiu chuť. Zmes odstavíme z plameňa, posypeme posekanými bylinkami, soľou, drveným korením a zamiešame.
Zostatkové teplo uvolní vôňu byliniek. Vodu, ktorú baklažán vylúčil, osušíme papierovým obrúskom. Kolieska opekáme na oleji do zlata.

4. Pri podávaní, baklažán uložíme na bulgur a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Reklama

Bulgur zmiešaný s rajčinami, paprikou, uhorkou, alebo inou zeleninou.

bulgur-s-baklazanom-a-lucnymi-bylinkami
fooddrink.sk

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE