Bravčová pečienka na pive s polentou

Upiecť kus mäsa v rúre zvládne naozaj každý.

 

Aby nebolo toto jedlo úplne tuctové, budeme ho špikovať cesnakom a marinovať v pive s karobovým sirupom. Vďaka špikovaniu, mäso preberie jemnú cesnakovú chuť.

 

Karobový sirup je produkt vyrábaný z plodov stromu, s názvom Svätojánsky chlieb. Pochádza z Cypru. Podávame s opečenou polentou.

 

 

Budeme potrebovať:

  • bravčová krkovička
  • cesnak 1 hlávka
  • 2 veľké cibule
  • 2 pivá
  • drvené čierne korenie
  • karobový sirup (môže sa nahradiť medom) 1 polievková lyžica
  • soľ

 

Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Sviečková z tlakového hrnca

bravcova-pecienka-na-pive-s-polentou

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy: 

 

1. Očistíme cesnak a cibuľu. Mäso opláchneme vodou, osušíme papierovou utierkou. Tenkým nožom urobíme do krkovičky úzky otvor. V smere vlákien. Do vnútra natlačíme cesnakové strúčky, tak aby boli za sebou po celej dĺžke mäsa. Týchto otvorov urobíme viac, po celej ploche mäsa. Mäso osolíme a okoreníme. Vmasírujeme do vlákien.

 

2. Otvoríme si pivko, do nádoby odlejeme polku obsahu primiešame lyžicu karobového sirupu. Do marinády vložíme mäso. Necháme marinovať 1 hodinu.
Zatiaľ si môžeme pripraviť polentu.

 

3. Po hodine rozpálime rúru na 200stC. Krkovicu vyberieme z marinády a položíme do pekáča. V rúre zapečieme. Nasucho, aby sa mäso zatiahlo a udržalo šťavu vo vnútri. Postačí, ak krkovica iba zbledne, nemusí chytať zlatú farbu.

 

4. Mäso vytiahneme z rúry, prilejeme marinádu, posekanú cibuľu, prikryjeme a dáme znova do rúry piecť. Pečieme asi 40 min pri 180stC Do mäsa nepicháme, aby šťava nevytekala. Počas pečenia mäso polievame výpekom, ak je málo výpeku prilievame pivo. O 40 minút mäso odkryjeme a zapečieme. Po dopečení necháme mäso 10 minút odležať, potom môžeme krájať, krížom cez vlákna.

 

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Pripravte si chutný chlieb - LAVAŠ

 

Zdroj: www.fooddrink.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Margaréta Kozelnická

Margaréta Kozelnická

07.10.2015 14:13

no tak toto si spravim

Vaše meno:

Andrea Kyjanicová

Andrea Kyjanicová

07.10.2015 18:02

vyzera to dobre :)

Vaše meno:

Ladislav Lešňovský

Ladislav Lešňovský

20.10.2015 23:24

výborne to vyzerá

Vaše meno:

miriam vyparinova

miriam vyparinova

06.12.2015 19:35

prosím vás, kde nájdem recept na polentu?

Vaše meno:

Blažena Sádovská

Blažena Sádovská

25.01.2016 13:00

Robievam podobne, použijem bravčové mäso aké mám, pliecko, chudší bôčik, veľmi jednoduché, ale výborné jedlo:))

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

30.01.2016 13:44

vyzerá to chutne

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.