Zdravý raw recept: Raw klobása

Po vianočných sviatkoch má väčšina z nás poriadne povolené opasky, dokonca niektorí z nás majú problém sa do nohavíc vôbec dostať. Riešením je zmena stravy a pohyb! Preto dnes aj aktuálny recept pre všetkých maškrtníkov, no v maximálne zdravej verzii :)

 

Je tu klobáska, ktorá sa v poslednej dobe rozšírila medzi raw komunitou, a teda sme ju museli aj my jej prípravu vyskúšať. Ešte chlieb, horčica a cibuľa, to je také slovenské!


Na klobásku potrebujeme:

 

  • 200 g sušených paradajok
  • 200 g slnečnicových semien
  • 100 g tekvicových semien
  • 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
  • 1/2 ČL himalájskej soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky)
  • 1/4 ČL mletej rasce
  • 1 ČL červenej papriky (ak máte chuť na štipľavú, pridajte štipľavú)

 

 

Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Ak chcete použiť tie v oleji, tak namáčať nič netreba. Potom rajčiny rozmixujeme vo food procesore, ale nie úplne do hladka, ale tak aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny. Poriadne mixujeme.

 

Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou. Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky aby sa lepšie krájala.

 

Vyskúšajte aj: 

Raw recept - Mrkvové muffiny  

Raw recept - Orechová torta

 

raw klobása

Zdroj: Shutterstock®

Prajeme dobrú chuť laugh

 

Zdroj: recepty.rawforum.sk

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

08.01.2015 21:26

tak toto veru nemá nič spoločné s klobáskou :-)

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

11.01.2015 21:04

Netradičný recept no ak to niekomu chutí tak prečo nie len od klobásky to má riadne daleko

Vaše meno:

Anna Ivanová

Anna Ivanová

12.01.2015 00:34

Neviem síce, či by mi to zjedol manžel, ale ja si to skúsim spraviť :)

Vaše meno:

Beata Mintalova

Beata Mintalova

01.04.2015 08:58

vyskušame uvidime

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

01.02.2016 11:30

klobásu nemám rada a práve preto by mi toto veľmi chutilo

Vaše meno:

Kristína Sekeráková

Kristína Sekeráková

14.11.2021 19:14

Hmm tú by som si dala aj keď sa nestravujem raw, vyzerá lepšie ako klasická mäsová klobása :-)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.