Po vianočných sviatkoch má väčšina z nás poriadne povolené opasky, dokonca niektorí z nás majú problém sa do nohavíc vôbec dostať. Riešením je zmena stravy a pohyb! Preto dnes aj aktuálny recept pre všetkých maškrtníkov, no v maximálne zdravej verzii :)
Je tu klobáska, ktorá sa v poslednej dobe rozšírila medzi raw komunitou, a teda sme ju museli aj my jej prípravu vyskúšať. Ešte chlieb, horčica a cibuľa, to je také slovenské!
Na klobásku potrebujeme:
- 200 g sušených paradajok
- 200 g slnečnicových semien
- 100 g tekvicových semien
- 2 strúčiky cesnaku (podľa chuti)
- 1/2 ČL himalájskej soli (alebo kvalitnej sójovej omáčky)
- 1/4 ČL mletej rasce
- 1 ČL červenej papriky (ak máte chuť na štipľavú, pridajte štipľavú)
Sušené paradajky namočíme aspoň na 1 hodinu do vody. Ak chcete použiť tie v oleji, tak namáčať nič netreba. Potom rajčiny rozmixujeme vo food procesore, ale nie úplne do hladka, ale tak aby tam boli aj kúsky. Potom pridáme slnečnicu a tekvicu. Zopár semienok necháme bokom. Pridáme zvyšné suroviny. Poriadne mixujeme.
Keď je zmes hotová, pridáme zvyšné slnečnicové a tekvicové semienka. Môžu byť jemne posekané a poriadne premiešame lyžicou. Pomocou potravinárskej fólie vytvarujeme klobásky. Dáme stuhnúť do chladničky alebo na chvíľu do mrazničky aby sa lepšie krájala.
Vyskúšajte aj: