Angie pečie: Špaldový čerešňový raňajkový koláčik

Špaldový čerešňový koláčik

Poznáte ten pocit, keď sa všetko kazí a keď už si myslíte, že viac sa nedá, tak ešte naschvál sa dačo stane? Tak ja som včera konečne prišla domov večer, vravím si, oddýchnem si a porozmýšľam čo napečiem dnes.. tak si púšťam hudbu a odrazu o 22:30 mi vypadol v celom byte prúd.. lenže kľúčik od dvier kde to treba opraviť sú na druhom zväzku kľúčov, ktoré sú ďaleko odo mňa.. tak som vyskúšala zazvoniť dvom susedom, ale nič.. a pritom som videla z balkóna, že sa im tam svieti! Ach jaj.. Tak som si aspoň pospala dlhšie, aby som dnes už od skorého rána chystala dobroty.

Reklama

Čerešňový koláč ako raňajkový koláč? Prečo nie! Pripravte si tieto ingrediencie:

  • 2 celé vajcia

  • hladká špaldová múka (prípadne špaldová celozrnná hladká múka)

  • balenie kypriaceho prášku do pečiva

  • kokosový olej

  • mlieko (podľa potreby)

  • trstinový cukor

  • odkôstkované čerešne (alebo aj iné ovocie)

spaldovy-kolac
www.angiebakes.com

Špaldový čerešňový raňajkový koláčik - postup prípravy

Ako vždy, veľmi jednoducho – vajíčka som si ručnou metličkou vymiešala s mliekom, kokosovým olejom, pridala múku, kypriaci prášok, cukor a premiešala. Rúru zapneme na 180°C, malú 18 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, okraje potrieme kokosovým olejom a nalejeme naň cesto. Necháme pár minút odpočívať, medzitým čerešne odkôstkujeme ak ešte nie sú a rozdelíme ich na polovice. Naukladáme ich na vrch cesta a dáme piecť na 30 minút cca.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Zdravé tvarohové muffinky

Zdroj: www.angiebakes.com

Reklama

spaldovy-kolac
www.angiebakes.com

Postup prípravy:

Ako vždy, veľmi jednoducho – vajíčko som si ručnou metličkou vymiešala s mliekom, kokosovým olejom, pridala múku, kypriaci prášok, cukor a premiešala. Rúru zapneme na 180°C, malú 18 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, okraje potrieme kokosovým olejom a nalejeme naň cesto. Necháme pár minút odpočívať, medzitým čerešne odkôstkujeme ak ešte nie sú a rozdelíme ich na polovice. Naukladáme ich na vrch cesta a dáme piecť na 30 minút cca.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Zdravé tvarohové muffinky

Zdroj: www.angiebakes.com

Reklama

Aktualizované na 08.06.2024

Aktualizovaný článok: 08.06.2024

4 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

29.07.2018 14:03

vyzera dobre

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 14:43

ten vyzerá a určite aj chutí výborne :)

Vaše meno:

Zuzana Beranková

Zuzana Beranková

27.07.2015 15:21

ľahký, jednoduchý a určite chutný, hneď zajtra vyskúšam, len tá špaldová múka mi chýba a namiesto čerešní dám ríbezle :-)

Vaše meno:

Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

10.07.2015 09:34

dobrá inšpirácia pred víkendom

Vaše meno:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE