Angie pečie: Špaldový čerešňový raňajkový koláčik

Špaldový čerešňový koláčik

Poznáte ten pocit, keď sa všetko kazí a keď už si myslíte, že viac sa nedá, tak ešte naschvál sa dačo stane? Tak ja som včera konečne prišla domov večer, vravím si, oddýchnem si a porozmýšľam čo napečiem dnes.. tak si púšťam hudbu a odrazu o 22:30 mi vypadol v celom byte prúd.. lenže kľúčik od dvier kde to treba opraviť sú na druhom zväzku kľúčov, ktoré sú ďaleko odo mňa.. tak som vyskúšala zazvoniť dvom susedom, ale nič.. a pritom som videla z balkóna, že sa im tam svieti! Ach jaj.. Tak som si aspoň pospala dlhšie, aby som dnes už od skorého rána chystala dobroty.

Čerešňový koláč ako raňajkový koláč? Prečo nie! Pripravte si tieto ingrediencie:

  • 2 celé vajcia

  • hladká špaldová múka (prípadne špaldová celozrnná hladká múka)

  • balenie kypriaceho prášku do pečiva

  • kokosový olej

  • mlieko (podľa potreby)

  • trstinový cukor

  • odkôstkované čerešne (alebo aj iné ovocie)

spaldovy-kolac www.angiebakes.com

Špaldový čerešňový raňajkový koláčik - postup prípravy

Ako vždy, veľmi jednoducho – vajíčka som si ručnou metličkou vymiešala s mliekom, kokosovým olejom, pridala múku, kypriaci prášok, cukor a premiešala. Rúru zapneme na 180°C, malú 18 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, okraje potrieme kokosovým olejom a nalejeme naň cesto. Necháme pár minút odpočívať, medzitým čerešne odkôstkujeme ak ešte nie sú a rozdelíme ich na polovice. Naukladáme ich na vrch cesta a dáme piecť na 30 minút cca.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Zdravé tvarohové muffinky

Zdroj: www.angiebakes.com

spaldovy-kolac www.angiebakes.com

Postup prípravy:

Ako vždy, veľmi jednoducho – vajíčko som si ručnou metličkou vymiešala s mliekom, kokosovým olejom, pridala múku, kypriaci prášok, cukor a premiešala. Rúru zapneme na 180°C, malú 18 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, okraje potrieme kokosovým olejom a nalejeme naň cesto. Necháme pár minút odpočívať, medzitým čerešne odkôstkujeme ak ešte nie sú a rozdelíme ich na polovice. Naukladáme ich na vrch cesta a dáme piecť na 30 minút cca.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Zdravé tvarohové muffinky

Zdroj: www.angiebakes.com

Aktualizované na 08.06.2024

4 komentárov
Martina Zahoranová

Martina Zahoranová

10.07.2015 09:34

dobrá inšpirácia pred víkendom

Vaše meno:

Zuzana Beranková

Zuzana Beranková

27.07.2015 15:21

ľahký, jednoduchý a určite chutný, hneď zajtra vyskúšam, len tá špaldová múka mi chýba a namiesto čerešní dám ríbezle :-)

Vaše meno:

Miriama Rusinová

Miriama Rusinová

22.09.2015 14:43

ten vyzerá a určite aj chutí výborne :)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

29.07.2018 14:03

vyzera dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE