Koláčik s takýmto ovocím mi na blogu chýbal.
Tak keď sme boli na nákupoch, hodila som si do košíka dva kúsky a vznikla z toho táto nádhera.
Veľmi ľahučký koláčik s lahodnou plnkou.
Na fotenie aj ozdobu torty som mala cca 30 minút (lebo som sa ponáhľala na vlak), tak som to narýchlo aspoň takto zbúchala :D
Budeme potrebovať:
- 180 g maslových keksíkov
- 70 g masla
- 250 g jemného nízkotučného tvarohu
- 200 g smotany na šľahanie
- 60 g Sweet family práškového cukru
- 1 mango
- 1 balík želatínového stužovača za studena Dr. Oetker
Odporúčame vyskúšať: Chutný Čokoládový koláč s červeným vínom
Postup prípravy:
Keksíky si pomelieme, pomiešame s rozpusteným maslom, rukou spracujeme a natlačíme na dno papierom na pečenie vystlanej 18 cm tortovej formy. Uložíme do chladničky. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Mango olúpeme a tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Tvaroh vyšľaháme s cukrom, pridáme mangové pyré. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu, primiešame k mangovému krému a nakoniec primiešame lopatkou aj tuhú smotanu. Krém nanesieme na keksíkový korpus a uložíme do chladničky najlepšie na noc stuhnúť. Ozdobíme a podávame. :)
Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Hruškové muffiny
Zdroj: www.angiebakes.com