Banánovo čokoládové muffiny – jemné ako pavučinka

Keď si upečiete tieto banánovo čokoládové muffiny, tak ich zaručene zaradíte medzi tie najchutnejšie a najobľúbenejšie. Zistíte, že sú také jemné ako pavučinka a banánová vôňa premiešaná s čokoládou bude ešte dlho rozvoniavať vo vašej kuchyni. Bola som z nich veľmi milo prekvapená. Ich príprava je taká jednoduchá, že vám hravo pomôžu aj menšie deti. Ak chcete pripraviť rýchlu dobrotu pre svoje ratolesti, tak tento recept je ako stvorený pre vás. Po upečení zmiznú ako mávnutím čarovného prútika. Ostane po nich na stole len kôpka s prázdnymi papierovými košíčkami.

Banán má mnoho pozitívnych vlastností, preto ho môžeme smelo zaradiť do nášho jedálnička.  

  • Obsahuje vitamín C, vitamín B6, draslík, mangán
  • Podporuje trávenie
  • Pomáha bojovať proti chudokrvnosti
  • Je dobrý pre zdravé srdce
  • Skvelý pre športovcov
  • Bojuje proti chorobám
  • Pôsobí upokojujúco na nervy
  • Obmedzuje ukladanie tuku
  • Udržuje stabilnú hladinu cukru v krvi
  • Znižuje hladinu cholesterolu  v krvi
  • Dobrý na výživu buniek
čokoládové muffiny

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

Na banánovo čokoládové muffiny budeme potrebovať:

  • 150 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 100 g čokolády na varenie
  • 3 zrelé banány
  • 80 ml rastlinného oleja
  • 1 väčšie vajíčko alebo 2 menšie

 Potrebujeme tiež:

  • plech na muffiny
  • papierové košíčky na muffiny
banánové muffiny

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Leona Sovjaková

  • Čas prípravy 40 min       
  • 16 porcií      
  • Jednoduchá príprava

V miske zmiešame naváženú múku, práškový cukor, kakao, prášok do pečiva a nasekanú čokoládu. Trochu čokolády si odložíme na posýpku. V druhej miske vidličkou popučíme dozreté banány tak, aby nám v kaši ostali aj malé kúsky. Primiešame celé vajíčko a olej. Následne obe zmesi spojíme a ručne vymiešame vláčne cesto.

Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami s priemerom 7 cm a naplníme cestom do 2/3. Posypeme odloženou nasekanou čokoládou. Rúru vyhrejeme na 200 °C a pečieme prvých 7 minút, následne teplotu znížime na 180 °C a dopekáme ešte 15 – 20 minút.

Dobrú chuť!

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

11 komentárov

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

08.02.2021 07:10

Jednoduchá a výborná pochúťka!

Vaše meno:

Mária Reibergerová

Mária Reibergerová

08.02.2021 09:35

vyskúšame a pri ich príprave môžu pomáhať aj deti čo je super

Vaše meno:

Katarína Konečná

Katarína Konečná

08.02.2021 09:56

robievam, ale iné, vyskúšam aj tieto vyzerajú výborne

Vaše meno:

Marie Gutmannová

Marie Gutmannová

08.02.2021 13:12

Tento receptík ma potešil, ide sa odskúšať. Ďakujem

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

08.02.2021 14:18

Rýchle a dobré

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

08.02.2021 15:01

Mňam,to vyzera jednoducho

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

08.02.2021 21:42

Takéto jednoduché recepty milujem. Určite ich v najbližšej dobe upečiem a poteším aj rodinku...mňam :-)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

09.02.2021 23:20

vyzerajú dobre

Vaše meno:

Lucia Hubáčková

Lucia Hubáčková

13.02.2021 16:03

Super, rada vyskusam

Vaše meno:

JAN KOMADA

JAN KOMADA

16.02.2021 14:13

Hneď by som si dal ku káve

Vaše meno:

Martina Putoráková

Martina Putoráková

14.02.2022 19:36

Vyskúšala som, sú výborné!!!

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.