Keď si upečiete tieto banánovo čokoládové muffiny, tak ich zaručene zaradíte medzi tie najchutnejšie a najobľúbenejšie. Zistíte, že sú také jemné ako pavučinka a banánová vôňa premiešaná s čokoládou bude ešte dlho rozvoniavať vo vašej kuchyni. Bola som z nich veľmi milo prekvapená. Ich príprava je taká jednoduchá, že vám hravo pomôžu aj menšie deti. Ak chcete pripraviť rýchlu dobrotu pre svoje ratolesti, tak tento recept je ako stvorený pre vás. Po upečení zmiznú ako mávnutím čarovného prútika. Ostane po nich na stole len kôpka s prázdnymi papierovými košíčkami.
Banán má mnoho pozitívnych vlastností, preto ho môžeme smelo zaradiť do nášho jedálnička.
- Obsahuje vitamín C, vitamín B6, draslík, mangán
- Podporuje trávenie
- Pomáha bojovať proti chudokrvnosti
- Je dobrý pre zdravé srdce
- Skvelý pre športovcov
- Bojuje proti chorobám
- Pôsobí upokojujúco na nervy
- Obmedzuje ukladanie tuku
- Udržuje stabilnú hladinu cukru v krvi
- Znižuje hladinu cholesterolu v krvi
- Dobrý na výživu buniek
Na banánovo čokoládové muffiny budeme potrebovať:
- 150 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 2 PL kakaa
- 2 ČL prášku do pečiva
- 100 g čokolády na varenie
- 3 zrelé banány
- 80 ml rastlinného oleja
- 1 väčšie vajíčko alebo 2 menšie
Potrebujeme tiež:
- plech na muffiny
- papierové košíčky na muffiny
- Čas prípravy 40 min
- 16 porcií
- Jednoduchá príprava
V miske zmiešame naváženú múku, práškový cukor, kakao, prášok do pečiva a nasekanú čokoládu. Trochu čokolády si odložíme na posýpku. V druhej miske vidličkou popučíme dozreté banány tak, aby nám v kaši ostali aj malé kúsky. Primiešame celé vajíčko a olej. Následne obe zmesi spojíme a ručne vymiešame vláčne cesto.
Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami s priemerom 7 cm a naplníme cestom do 2/3. Posypeme odloženou nasekanou čokoládou. Rúru vyhrejeme na 200 °C a pečieme prvých 7 minút, následne teplotu znížime na 180 °C a dopekáme ešte 15 – 20 minút.
Dobrú chuť!