Ak už naozaj neviete na čom si pochutnať, skúste si nájsť zopár minútiek na tieto chutné perníčky.
Príprava ani samotné pečenie nezaberie veľa času a preto sú ako stvorené napríklad i pre nečakanú návštevu.
Navyše ak ich povykrajujete hocijakými milými vykrajovačmi, úspech či už u malých no rovnako i u dospelých máte zaručený... :)
Budeme potrebovať:
- 350 g múka pšeničná celozrnná hladká
- 90 g cukor trstinový nerafinovaný
- 1 ½ PL perníkové korenie
- ¾ ČL soľ himalájska
- ¾ ČL sóda bikarbóna
- 95 g rastlinný med, javorový sirup alebo iné sladidlo
- 120 g alsan studený
- 5 PL sójové mlieko studené
Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Mramorová bábovka
Postup prípravy:
1. Zmiešame si múku so soľou, perníkovým korením, sódou bikarbónou, pridáme cukor a premiešame, aby sa všetky sypké suroviny premiešali. Pridáme na kúsky nakrájaný studený alsan, pridáme med alebo iné sladidlo podľa vašej chuti. Ja som použila med, ale môžete skúsiť aj iné sladidlo, aké doma máte.
2. Začneme spracovávať cesto, aby sa suroviny spojili, postupne pridávame studené sójové mlieko postupne po lyžiciach.
3. Keď sa všetky suroviny prepoja a vznikne nám pekné cesto, vytvarujeme z neho guľu alebo valec, zabalíme do obalu z alsanu alebo do alobalu a dáme do chladničky odležať. Ja som mala cesto v chladničke dve hodiny a nebolo ešte dobre odležané, takže ho tam pokojne nechajte aj dlhšie.
4. Keď máme cesto odležané vyvaľkáme si ho na pomúčenej doske približne na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme perníčky.
5. Perníky dáme na plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 10 až 12 minúť, dávajte však veľký pozor, aby vám perníky neprihoreli.
Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Pečené slivkové buchty