Recept na zdravé domáce perníčky

Ak už naozaj neviete na čom si pochutnať, skúste si nájsť zopár minútiek na tieto chutné perníčky.

 

Príprava ani samotné pečenie nezaberie veľa času a preto sú ako stvorené napríklad i pre nečakanú návštevu.

 

Navyše ak ich povykrajujete hocijakými milými vykrajovačmi, úspech či už u malých no rovnako i u dospelých máte zaručený... :)

 

Budeme potrebovať:

 

  • 350 g múka pšeničná celozrnná hladká
  • 90 g cukor trstinový nerafinovaný
  • 1 ½ PL perníkové korenie
  • ¾ ČL soľ himalájska
  • ¾ ČL sóda bikarbóna
  • 95 g rastlinný med, javorový sirup alebo iné sladidlo
  • 120 g alsan studený
  • 5 PL sójové mlieko studené

 

Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Mramorová bábovka

chutne-pernicky

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy: 

 

1. Zmiešame si múku so soľou, perníkovým korením, sódou bikarbónou, pridáme cukor a premiešame, aby sa všetky sypké suroviny premiešali. Pridáme na kúsky nakrájaný studený alsan, pridáme med alebo iné sladidlo podľa vašej chuti. Ja som použila med, ale môžete skúsiť aj iné sladidlo, aké doma máte.

 

2. Začneme spracovávať cesto, aby sa suroviny spojili, postupne pridávame studené sójové mlieko postupne po lyžiciach.

 

3. Keď sa všetky suroviny prepoja a vznikne nám pekné cesto, vytvarujeme z neho guľu alebo valec, zabalíme do obalu z alsanu alebo do alobalu a dáme do chladničky odležať. Ja som mala cesto v chladničke dve hodiny a nebolo ešte dobre odležané, takže ho tam pokojne nechajte aj dlhšie.

 

4. Keď máme cesto odležané vyvaľkáme si ho na pomúčenej doske približne na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme perníčky.

 

5. Perníky dáme na plech na pečenie, vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry na 10 až 12 minúť, dávajte však veľký pozor, aby vám perníky neprihoreli.

 

Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Pečené slivkové buchty

recept na domáce perníčky

Zdroj: Janka Pačeková

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Soňa Krátka

Soňa Krátka

17.02.2016 17:32

zasa novy receptik

Vaše meno:

Erika Špacírová

Erika Špacírová

01.03.2016 20:52

tie sú určite chutné :)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.