Brownies je bezpochyby jedným z najchutnejších a najlahodnejších dezertov vôbec. Je mäkký, čokoládovo-čokoládový a pripravený v priebehu chvíľky. Možno nevýhodou v tomto prípade je, že to nie je najzdravší zákusok. Teda nie v prípade, ak doň pridáte biely cukor. No ak zvolíte napríklad kokosový cukor, namiesto klasickej múky zvolíte špaldovú a siahnete po kvalitnej čokoláde, tak aj brownies môže byť o niečo zdravšie. Poprípade môžete doň pridať cuketu (brownies z cukety), banán či batat. Skvelou alternatívou je aj fazuľové brownies s ovsenými vložkami a proteínom (proteínové brownies s čučoriedkami).
Skvelé v tomto prípade je, že brownies môžete pripraviť aj v teplovzdušnej fritéze. Ak ju používate a neviete si ju vynachváliť, tak prečo v nej nepripraviť aj zákusok? Potrebujete len 30 minút, fritézu a chuť maškrtiť. Ak milujete brownies, tak hor sa do pečenia.
Odporúčame: Tekvicové osie hniezda: Využi tekvicu aj inak než do polievky
Zdroj: Depositphotos
Na čokoládové brownies potrebujete:
- 120 ml roztopeného masla
- 90 g cukru (trstinový, kokosový,...)
- 2 vajíčka
- 75 g múky
- 30 g kakaa
- 1 lyžičku prášku do pečiva
- 170 g roztopenej horkej čokolády
Postup prípravy čokoládového brownies:
- Najprv si pripravte všetky potrebné ingrediencie, aby ste mali všetko poruke.
- Vo vodnom kúpeli si roztopte čokoládu. V extra hrnci si tiež roztopte maslo a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
- Vo väčšej miske zmiešajte všetky mokré ingrediencie (čokoládu a maslo).
- Následne pridajte cukor a dobre premiešajte metličkou.
- Pridajte vajíčka a opäť premiešajte.
- Do mokrej zmesi preosejte múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko poriadne premiešajte, aby vám vzniklo homogénne cesto.
- Do teplovzdušnej fritézy (do nádoby) vložte papier na pečenie a vlejte pripravenú zmes.
- Brownies pečte pri teplote 180 °C približne 15 minút.
- Po upečení nechajte brownies aspoň chvíľku vychladnúť a následne podávajte.