Čokoládové brownies z teplovzdušnej fritézy: Tej chuti sa nedá odolať!

Brownies je bezpochyby jedným z najchutnejších a najlahodnejších dezertov vôbec. Je mäkký, čokoládovo-čokoládový a pripravený v priebehu chvíľky. Možno nevýhodou v tomto prípade je, že to nie je najzdravší zákusok. Teda nie v prípade, ak doň pridáte biely cukor. No ak zvolíte napríklad kokosový cukor, namiesto klasickej múky zvolíte špaldovú a siahnete po kvalitnej čokoláde, tak aj brownies môže byť o niečo zdravšie. Poprípade môžete doň pridať cuketu (brownies z cukety), banán či batat. Skvelou alternatívou je aj fazuľové brownies s ovsenými vložkami a proteínom (proteínové brownies s čučoriedkami).

Skvelé v tomto prípade je, že brownies môžete pripraviť aj v teplovzdušnej fritéze. Ak ju používate a neviete si ju vynachváliť, tak prečo v nej nepripraviť aj zákusok? Potrebujete len 30 minút, fritézu a chuť maškrtiť. Ak milujete brownies, tak hor sa do pečenia.

Odporúčame: Tekvicové osie hniezda: Využi tekvicu aj inak než do polievky

Na čokoládové brownies potrebujete:

  • 120 ml roztopeného masla
  • 90 g cukru (trstinový, kokosový,...)
  • 2 vajíčka
  • 75 g múky
  • 30 g kakaa
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 170 g roztopenej horkej čokolády

Postup prípravy čokoládového brownies:

  1. Najprv si pripravte všetky potrebné ingrediencie, aby ste mali všetko poruke.
  2. Vo vodnom kúpeli si roztopte čokoládu. V extra hrnci si tiež roztopte maslo a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
  3. Vo väčšej miske zmiešajte všetky mokré ingrediencie (čokoládu a maslo).
  4. Následne pridajte cukor a dobre premiešajte metličkou.
  5. Pridajte vajíčka a opäť premiešajte.
  6. Do mokrej zmesi preosejte múku, prášok do pečiva a kakao. Všetko poriadne premiešajte, aby vám vzniklo homogénne cesto.
  7. Do teplovzdušnej fritézy (do nádoby) vložte papier na pečenie a vlejte pripravenú zmes.
  8. Brownies pečte pri teplote 180 °C približne 15 minút.
  9. Po upečení nechajte brownies aspoň chvíľku vychladnúť a následne podávajte.
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

2 komentárov

Elena Švachová

Elena Švachová

22.11.2022 22:14

Teplovzdušnú fritézu zatiaľ nemám, ale už dlhšie po nej pokukávam.

Vaše meno:

Anna Vargová

Anna Vargová

02.12.2022 17:42

V teplovzdušnej fritéze som ešte piecť neskúšala .Keďže manžel čokoládu neje nebudem ju ani skúšať. Recept však posuniem dcére, verím, že ho vyskúša

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.