Hľadáš múčnik pre všetkých maškrtníkov? Skús jablkový koláč z kefíru!

Dnes si spolu upečieme jablkový koláč z kefíru, ktorý v sebe ukrýva mix rôznych chutí. Jablká by sa mali pravidelne objavovať v našich jedálničkoch. Ide predsa o veľmi zdravé a hlavne miestne ovocie, na ktorom si môžete pochutiť aj každý deň. Obsahuje množstvo vlákniny pre dobré trávenie, taktiež vitamíny skupiny B i vitamín C a mnohé minerálne látky. Jablká majú priaznivý vplyv aj na srdce i cievy. Samozrejme, dopriať by sme si ich mali predovšetkým čerstvé, no prečo si z času na čas neurobiť radosť a neupiecť z nich nejakú dobrotu?

Napríklad taká žemľovka s jablkami a tvarohom dokáže rýchlo zahnať chuť na sladké a hlad zároveň. Z jabĺk sa tiež pripravuje tradičné jablkové pité. A čo taká jablková štrúdľa? No, možností je skutočne mnoho a nikomu predsa neuškodí, keď si raz za čas na niečom zamaškrtí. A to napríklad aj na našom jablkovom múčniku z kefíru. Poďme sa pozrieť, ako ho pripraviť!

Skús aj: RECEPT: Hrnčeková bublanina bez mlieka – lepšiu si ešte nejedla!

koláč s jablkami

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Budeme potrebovať:

  • 4 jablká (podľa chuti môžete nahradiť hruškami)
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 hrnčeka oleja
  • 1 vajce
  • 2 hrnčeky kefíru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 2 až 3 PL strúhaného kokosu
  • 2 až 3 PL kakaa
  • 1 škoricový cukor
kefírový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Postup prípravy:

  • Ako prvé si dve jabĺčka umyjeme, ošúpeme a nahrubo nastrúhame. 
  • Do misky k nemu pridáme takmer všetky suroviny, okrem kakaa a škoricového cukru. Pridáme teda múku, kryštálový aj vanilkový cukor, olej, vajcia, kefír, prášok do pečiva a kokos. Poriadne vymiešame.
  • Asi dve tretiny cesta nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, prípadne plech vyložený papierom na pečenie.
  • Do zvyšnej tretiny cesta pridáme aj kakao a tmavé cesto miestami nalejeme na to svetlé, aby bol koláčik pekný dvojfarebný.
  • Následne na cesto poukladáme na kúsky nakrájané zvyšné dve jablká a ešte ich posypeme trochou škoricového cukru.
  • Pečieme pri teplote 160 °C asi 35 až 40 minút. Po ochladnutí nakrájame a podávame. Dobrú chuť!
Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Katarína Kačuriková

Katarína Kačuriková

12.04.2020 12:08

Mňam! Ten výzerá úžasne - hneď by som si na ňom pochutnala :)

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

22.04.2020 22:00

vyzerá dobre

Vaše meno:

Jana Komadová

Jana Komadová

04.05.2020 21:25

Jednoduchý rada vyskúšam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.