Horúce čokoládové suflé: Delikatesa pre všetkých milovníkov čokolády!

Čokoládu jednoducho milujeme. Proste je taká chutná, že sa jej nedá odolať a obzvlášť nie, ak ju pridáte do chutného zákuska, ktorý už na prvý pohľad vyzerá chutne. Lávový koláčik, ako mnohí tento zákusok voláme, si nás získal už pred niekoľkými rokmi. Na vrchu je krásne nadýchaný ako bábovka a vo vnútri dokonalo tekutý, vďaka čomu je to „pán koláč“ medzi zákuskami.

Pri jeho príprave však platí, že by ste nemali prešvihnúť jeho dobu pečenia, pretože rázom z neho spravíte bábovku bez tekutého vnútra. Jeho príprava je jednoduchá a dokonca na jeho upečenie nepotrebujete množstvo surovín. Tak si pripravte tento zákusok ľahučký ako pena.

Vyskúšaj tiež: Kysnuté pečené buchty ako od babičky: S lakvárom, orechami i čokoládou

recept na lávový zákusok

Zdroj: Shutterstock®

Na čokoládové suflé potrebujete:

  • 200 g kvalitnej čokolády
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g cukru
  • 200 g masla
  • 4 vajcia

Ako prvé si pripravíme vodný kúpeľ, do ktorého dáme roztopiť čokoládu a maslo. Kým sa nám čokoláda roztopí, tak si vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Až budete mať čokoládu a maslo roztopené, tak postupne začnite primiešavať múku a nakoniec pridajte aj vyšľahané vajíčka. Až budete mať zmes pripravenú, je načase ňou naplniť keramické misky na suflé.

Tie poukladajte na plech a naplňte ich do ¾ čokoládovou zmesou. Suflé pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C. Čokoládový zákusok pečieme 8 až 10 minút. Pamätajte, že suflé musí byť zvonku upečené a vo vnútri krásne tekuté – to je čaro tohto dezertu.

Suflé stačí posypať práškovým cukrom a podávať. No pokojne ho môžete ozdobiť šľahačkou, zmrzlinou, lístkami mäty či čerstvým ovocím.

Viac chutných čokoládových zákuskov:

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

6 komentárov

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

18.09.2020 12:26

Vyzerá luxusne...ozaj čokoládovo

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

18.09.2020 18:48

určite vyskúšam

Vaše meno:

Ľubica Šťastná

Ľubica Šťastná

19.09.2020 06:10

Výborný Lávový koláčik!

Vaše meno:

Lucia Valková

Lucia Valková

19.09.2020 08:42

Tak toto vyzerá fantasticky!!

Vaše meno:

Mária Chromíková

Mária Chromíková

20.09.2020 10:47

Môže byť...

Vaše meno:

Ľudka Uličná

Ľudka Uličná

20.09.2020 20:59

vyzerá zaujímavo dobre

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.