Čokoládu jednoducho milujeme. Proste je taká chutná, že sa jej nedá odolať a obzvlášť nie, ak ju pridáte do chutného zákuska, ktorý už na prvý pohľad vyzerá chutne. Lávový koláčik, ako mnohí tento zákusok voláme, si nás získal už pred niekoľkými rokmi. Na vrchu je krásne nadýchaný ako bábovka a vo vnútri dokonalo tekutý, vďaka čomu je to „pán koláč“ medzi zákuskami.
Pri jeho príprave však platí, že by ste nemali prešvihnúť jeho dobu pečenia, pretože rázom z neho spravíte bábovku bez tekutého vnútra. Jeho príprava je jednoduchá a dokonca na jeho upečenie nepotrebujete množstvo surovín. Tak si pripravte tento zákusok ľahučký ako pena.
Vyskúšaj tiež: Kysnuté pečené buchty ako od babičky: S lakvárom, orechami i čokoládou
Na čokoládové suflé potrebujete:
- 200 g kvalitnej čokolády
- 200 g hladkej múky
- 200 g cukru
- 200 g masla
- 4 vajcia
Ako prvé si pripravíme vodný kúpeľ, do ktorého dáme roztopiť čokoládu a maslo. Kým sa nám čokoláda roztopí, tak si vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Až budete mať čokoládu a maslo roztopené, tak postupne začnite primiešavať múku a nakoniec pridajte aj vyšľahané vajíčka. Až budete mať zmes pripravenú, je načase ňou naplniť keramické misky na suflé.
Tie poukladajte na plech a naplňte ich do ¾ čokoládovou zmesou. Suflé pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C. Čokoládový zákusok pečieme 8 až 10 minút. Pamätajte, že suflé musí byť zvonku upečené a vo vnútri krásne tekuté – to je čaro tohto dezertu.
Suflé stačí posypať práškovým cukrom a podávať. No pokojne ho môžete ozdobiť šľahačkou, zmrzlinou, lístkami mäty či čerstvým ovocím.