Recept je síce valentínsky, to však nevadí, hodí sa aj na ktorúkoľvek príležitosť a tiež ako foodie gift, ktorým môžete niekoho potešiť na sviatok.
Alebo len tak..pretože domáce ručne robené darčeky sú predsa tie najkrajšie a najviac sa nimi môžete niekomu zavďačiť. Hlavne keď sa dajú zjesť!
Suroviny na prípravu sladučkej delikatesy:
Cesto:
- 1 ½ H múka pšeničná celozrnná hladká
- ½ H múka pšeničná hladká
- 3 PL kakao kvalitné
- 1 ČL prášok do pečiva bez fosfátov
- ½ ČL sóda bikarbóna
- ¾ ČL soľ himalájska
- ¾ H cukor trstinový nerafinovaný
- ½ ks vanilkový struk
- 1 H + 5 PL mlieko sójové
- 1 ½ PL ocot jablčný
- 50 ml olej kokosový
Na guličky:
- 170 ml mandľová smotana
Na obaľovanie:
- čokoláda na varenie podľa potreby
- kokosový olej podľa potreby
Na posypanie:
- nasekané mandle
- nasekané goji
- sušený kokos
Dĺžka prípravy: 50 minút príprava
Dĺžka pečenia: 15 minút na 180 °C
Odporúčame vyskúšať: Recept na orechové guličky
Postup prípravy:
1. Zmiešame múku, preosiate kakao, soľ, prášok do pečiva, sódu, vyškrabané vnútro z vanilkového struku a cukor.
2. Do jedného hrnčeka vlažného mlieka dáme jablčný ocot a necháme 2 minúty postáť. Mlieko pridáme k sypkej zmesi a premiešame. Prilejeme olej a postupne pridávame po lyžiciach ďalšie mlieko (cca 5 PL alebo podľa potreby). Cesto vylejeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Pečieme asi 15 minút.
3. Vychladnuté cesto rozmrvíme, prilejeme mandľovú smotanu a premiešame s cestom, aby sme vytvorili trochu lepivú hmotu. Z hmoty formujeme guličky, ktoré dáme na hodinu stuhnúť do chladničky.
4. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu (na 100 g čokolády dajte 1 čl kokosového oleja). Ak budete potrebovať čokolády viac, stopte si ďalšiu. Guličky nastokneme na špajdle pre ľahšie obaľovanie a obaľujeme vo vychladnutej čokoláde.
5. Kým čokoláda nie je celkom stuhnutá posypeme guličky nasekanými mandľami, nasekaným goji alebo sušeným kokosom.
Odporúčame vyskúšať: Slané talianske tyčinky - Grissini
Odporúčame vyskúšať: Recept na orechové guličky
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk