Recept: Kakaovo-kokosová bábovka z kokosového mlieka s čokoládovou polevou

Aj vy s radosťou vypekáte bábovky? Prípravu bábovky obvykle zvládnu aj začiatočníci, stačí dobrý recept a hlavne dôkladné vymazanie bábovkovej formy, aby z nej chutný múčnik po upečení, takpovediac, sám vyskočil. Chutná bábovka sa dá pripraviť na rôznorodé spôsoby a je dobrou voľbou ku kávičke aj ako pohostenie pre návštevu. 

Máme pre vás jednoduchý recept na čokoládovú bábovku, alebo lepšie povedané, kakaovú bábovku s čokoládovou polevou, ktorú ešte dopĺňa aj chuť kokosu. Učaruje aj vám táto jednoduchá bábovka s čokoládou?

Na prípravu bábovky potrebujeme len niekoľko hlavných ingrediencií, ktoré nájdete aj doma, no nezaobídete sa bez kokosového mlieka v plechovke, ktoré sa dnes už nájsť prakticky v každom obchode s potravinami. 

Keďže má táto bábovka výraznú kakaovo-čokoládovú chuť, odporúčame ju podávať napríklad so šľahačkou, ktorá ju zjemní. No skvelá je aj ku kávičke. Hor sa do pečenia!

Odporúčame: ​Poznáte japonské mochi koláčiky? Skúste si ich pripraviť doma

Čokoládovo kokosová bábovka – ingrediencie:

  • 380 g polohrubej múky
  • 50 g holandského kakaa
  • 200 g kryštálového cukru (možno použiť aj kokosový cukor)
  • 3 vajcia
  • 400 ml kokosového mlieka (v plechovke)
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 3 až 5 PL strúhaného kokosu
  • 50 ml oleja (slnečnicového, repkového, avokádového alebo kokosového oleja)
  • 100 g horkej čokolády (možno použiť aj mliečnu alebo bielu čokoládu)
  • maslo a múka na prípravu bábovkovej formy

Odporúčame: ​Recept na makový koláč s tvarohom a čučoriedkami: Kto by mu odolal?

Čokoládovo kokosová bábovka – postup prípravy:

  • Ako prvé si pripravíme bábovkovú formu – poriadne ju vymažeme maslom a vysypeme múkou, prípadne môžeme vysypať aj kokosom. Kvalitne vymazaná a vysypaná forma na bábovku zabezpečí ľahšie vybratie upečenej bábovky z formy.
  • Pripravíme si väčšiu misku, v ktorej vyšľaháme vajcia s cukrom.
  • Potom zľahka primiešame olej a kokosové mlieko z plechovky.
  • V druhej miske si zmiešame suché suroviny. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme kokos a kakao.
  • Sypkú zmes postupne zamiešame do vajíčkovej zmesi a vymiešame tuhšie kakaové cesto.
  • Hotové cesto vylejeme do pripravenej bábovkovej formy a dáme piecť do predhriatej rúry.
  • Kakaovo-kokosovú bábovku pečieme pri teplote 180 °C asi 45 až 55 minút. Pred vytiahnutím skontrolujeme cesto špajdľou, ak sa nelepí, cesto je hotové.
  • Vybratú bábovku vo forme ihneď trochu pobúchame o stôl alebo kuchynskú linku a keď vidíme, že sa bábovka uvoľnila od stien, tak formu prikryjeme tanierom a bábovku naň preklopíme.
  • Po miernom ochladnutí ešte nezabudneme bábovku poliať čokoládou, ktorú sme si nechali rozpustiť. Môžeme na záver ešte posypať kokosom.
  • Po ochladnutí môžeme tento lahodný čokoládový koláč nakrájať a podávať. Dobrú chuť!

Pozri aj: ​TOP recepty na vajíčkovú nátierku – 7 rôznych verzií, ktoré si zamiluješ

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

1 komentár

Elena Švachová

Elena Švachová

03.11.2023 22:23

Už sa mi zbiehajú slinky :-D Kokos a čokoládu milujem.

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.