Sladká maškrta po výdatnom obede nie je na zahodenie. Večne hladné malé brušká vám o tom povedia svoje. Maškrtiť sa vždy dá aj zdravo, a preto si dnes pripravíme jednoduché muffiny s lesným ovocím, osladené domácim jahodovým džemom.
Muffiny sú ideálnym sladkým olovrantom na bežný deň, ale napríklad aj vtedy, keď s dieťaťom cestujete a žiada sa mu niečo, čo zasýti bruško. Ak vaše deti muffiny príliš neobľubujú, vyskúšať môžete aj naše ďalšie overené a hlavne zdravé maškrty – banánové lievance či mrkvovo-jablkové koláčiky.
Odporúčame: Batatové lupienky – zdravé chrumkanie pre malých i veľkých
Na prípravu muffín budeme potrebovať
- 1 banán
- 1 vajce
- 1/3 pohára bieleho jogurtu
- 3 – 4 lyžice hladkej múky (alebo špaldovej)
- 1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
- Za hrsť čučoriedok a malín
Pozri aj: Ovocná jogurtová bomba pre deti – chutný dezert či olovrant
Postup
Banán roztlačíme vidličkou najemno. Následne k nemu pomaly primiešame 3 – 4 lyžice hladkej múky, kypriaceho prášku do pečiva a bieleho jogurtu. Po premiešaní do zmesi ešte rozšľaháme celé vajce. Na záver primiešame za hrsť malín a čučoriedok. Cesto vlievame do pripravených silikónových foriem na muffiny. Keďže chceme docieliť, aby boli muffiny vláčne a chutné, do každej formy ešte pridáme pol lyžičky jahodového džemu. Takto pripravené muffiny pečieme pri teplote 180 °C zhruba 25 minút, kým pekne narastú a vrch je upečený dozlatista.
Prečítaj si aj: Rýchle a lahodné mrkvovo-jablkové koláčiky pre najmenších