Mrkvový koláč z pohára (mug cake) hotový do 5 minút

Milujeme super rýchle recepty, pri ktorých príprave človek nestrávi hodiny a rovnako tak ani pri následnom upratovaní kuchyne. Ak máte chuť maškrtiť, tak tento veľmi jednoduchý a chutný mrkvový koláč budete mať hotový za menej ako 5 minút. Je to perfektný dezert, ak hľadáte niečo rýchle. Navyše, všetky ingrediencie pravdepodobne máte v komore.

Viete, čo je rovnako úžasné? Že ide o mug cake! Tento jednoporciový dezert je úžasný aj v prípade, keď nemáte veľa času na pečenie. Poprípade aj vtedy, keď si zákusok pripravujete len pre seba. Spravili sme vám práve chúťky a už sa vám zbiehajú slinky na mrkvový koláč? Tak v tom prípade vytiahnite hrnčeky, ideme piecť!

Odporúčame: Domáca panna cotta v pohári či na tanieri – stále chutí dokonalo

Na mrkvový mug cake potrebujete:

  • 1 mrkvu
  • 1 vajíčko
  • 1 PL oleja
  • 2 PL javorového sirupu
  • 4 PL múky
  • ½ PL vlašských orechov nahrubo rozdrvených
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • štipku soli
  • štipku škorice
  • štipku kradmómu
  • javorový sirup, vlašské orechy a trochu jogurtu na vrch

Ošúpte a nastrúhajte si mrkvu. Pridajte ju do hrnčeka spolu s vajíčkom olejom a javorovým sirupom. Dobre vymiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Následne pridajte múku, štipku soli, škoricu a kradmóm. Na záver vmiešajte aj prášok do pečiva a vlašské orechy. Mali by ste získať hladkú konzistenciu – pozor na hrudky z múky!

Takto pripravené cesto na mug cake vložte do mikrovlnnej rúry a „pečte“ pri vysokej teplote približne 2 minúty. Ak sa chcete presvedčiť, či je zákusok hotový, použite špáradlo. Zapichnite do stredu a keď ho vytiahnete čisté (bez lepkavého cesta) zákusok je hotový. Ak na špáradle bude kúsok cesta, koláč dajte do mikrovlnky ešte na pár sekúnd.

Hotový mrkvový koláč z mikrovlnky dozdobte gréckym jogurtom, polejte javorovým sirupom a posypte nasekanými vlašskými orechmi alebo pokojne aj nastrúhanou čokoládou. Ak si chcete zamaškrtiť o niečo viac, tak zmiešajte jogurt s mascarpone a pridajte aj citrónovú šťavu. Prajeme chutné maškrtenie.

Tip: Nepridávajte do mrkvového koláča sladidlo ani koreniny – pripravte si ho naslano. Jogurt zmiešajte s bylinkami a pochutnajte si na slanom koláči.

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Anna Vargová

Anna Vargová

08.02.2023 22:46

Recept sa mi páči. Ešte tak vedieť, aká je to tá: vysoká teplota" Pri mojom štýle pečenia sa riadim presnými dávkami, alebo časom.

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

09.02.2023 08:04

Naozaj zaujímavý a hlavne rýchly recept

Vaše meno:

Zuzana Jasna

Zuzana Jasna

10.02.2023 10:31

Nedávno som mala možnosť ochutnať jeden výnimočný mrkvový koláč, ktorý príjemne prekvapil. Veľmi rada vyskúšam tento recept, ingrediencie vrátane škorice a javorového sirupu sú top:)

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.