Sušienky Lotus zažívajú svoju slávu. Kedysi ste ich mohli dostať ku káve v kaviarni či reštaurácii a dnes vám môžu samé naskákať do nákupného košíka pri prechádzaní sa uličkami v obchodoch.
Tieto karamelové sušienky majú priam dokonalú chuť a čo je lepšie, na trhu nájdete aj maslo podobné orechovým maslám, avšak vyrobené z týchto karamelových sušienok. Ak ste ho ešte neochutnali, vrelo odporúčame – jeho chuť je potešením pre všetky maškrtné jazýčky.
Karamelový cheesecake - prečo pridať práve karamelové lotus sušienky?
Lotus sušienky s karamelovou príchuťou pochádzajú z Belgicka. A ako sme písali, podávajú sa ku káve. A nielen to, pripravujú sa z nich aj rôzne zákusky. Napríklad maslo je skvelé v brownies, cupcakes či v tvarohovom koláči.
Ak radi maškrtíte, tak ho neváhajte pridať aj do cheesecake! Vlastne, cheesecake si pripravte priamo zo sušienok i masla. Budete ohromení jeho karamelovou chuťou! Navyše, potešíme všetkých tých, ktorí neradi pečú. Tento cheesecake je nepečený!
Odporúčame: Ako ušetriť na výdavkoch za jedlo? 11 tipov na drahé potraviny, na ktoré už nemusíte zbytočne míňať
Ingrediencie na krémový cheesecake
- 250 g sušienok Lotus (karamelové sušienky)
- 115 g masla
Ingrediencie na krém
- 300 g mascarpone
- 150 g krémového syra philadelphia
- 250 ml smotany na šľahanie
- 200 g Lotus nátierky (karamelová nátierka)
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
Ingrediencie na polevu a zdobenie
- 100 g Lotus nátierky
- približne 7 kúskov sušienok Lotus
Neprehliadnite: 11 TYPOV BOZKOV: Čo prezradia o vašej polovičke?
Zdroj: Depositphotos
Karamelový lotus nepečený cheesecake - ako ho pripraviť?
Pripravte si tortovú formu a jej dno vysteľte papierom na pečenie, aby sa vám hotový cheesecake ľahšie vyberal.
Do mixéra vložte sušienky Lotus a rozmixujte ich. Poprípade ich len podrvte. Pridajte k ním roztopené maslo, premiešajte a vtlačte na dno tortovej formy. Hotový korpus aspoň na hodinku vložte do chladničky.
Medzitým sa pustite do prípravy krému. V miske si vyšľahajte smotanu a postupne pridávajte mascarpone i krémový syr. Lotus nátierku vložte na pár sekúnd do mikrovlnky alebo si ju roztopte nad vodnou parou. Uvedené množstvo nátierky primiešajte do krému. Na záver krém dolaďte vanilkovým extraktom.
Vyberieme korpus a natrieme naň krém. Uhladíme a vložíme do mrazničky na 30 minút.
Na záver už len poleva. Roztopíme si Lotus nátierku a nalejeme ju na vychladený cheesecake. Na záver posypeme podrvenými sušienkami a podávame. Prajeme vám príjemné maškrtenie.
Aktualizované na 20.01.2024