Nepečený Lotus cheesecake: Až ho raz ochutnáš, budeš ho pripravovať častejšie

Sušienky Lotus zažívajú svoju slávu. Kedysi ste ich mohli dostať ku káve v kaviarni či reštaurácii a dnes vám môžu samé naskákať do nákupného košíka pri prechádzaní sa uličkami v obchodoch.

Tieto karamelové sušienky majú priam dokonalú chuť a čo je lepšie, na trhu nájdete aj maslo podobné orechovým maslám, avšak vyrobené z týchto karamelových sušienok. Ak ste ho ešte neochutnali, vrelo odporúčame – jeho chuť je potešením pre všetky maškrtné jazýčky.

Karamelový cheesecake - prečo pridať práve karamelové lotus sušienky?

Lotus sušienky s karamelovou príchuťou pochádzajú z Belgicka. A ako sme písali, podávajú sa ku káve. A nielen to, pripravujú sa z nich aj rôzne zákusky. Napríklad maslo je skvelé v brownies, cupcakes či v tvarohovom koláči.

Ak radi maškrtíte, tak ho neváhajte pridať aj do cheesecake! Vlastne, cheesecake si pripravte priamo zo sušienok i masla. Budete ohromení jeho karamelovou chuťou! Navyše, potešíme všetkých tých, ktorí neradi pečú. Tento cheesecake je nepečený!

Ingrediencie na krémový cheesecake

  • 250 g sušienok Lotus (karamelové sušienky)
  • 115 g masla

Ingrediencie na krém

  • 300 g mascarpone
  • 150 g krémového syra philadelphia
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g Lotus nátierky (karamelová nátierka)
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu

Ingrediencie na polevu a zdobenie

  • 100 g Lotus nátierky
  • približne 7 kúskov sušienok Lotus

Neprehliadnite: 11 TYPOV BOZKOV: Čo prezradia o vašej polovičke?

Karamelový lotus nepečený cheesecake - ako ho pripraviť?

Pripravte si tortovú formu a jej dno vysteľte papierom na pečenie, aby sa vám hotový cheesecake ľahšie vyberal.

Do mixéra vložte sušienky Lotus a rozmixujte ich. Poprípade ich len podrvte. Pridajte k ním roztopené maslo, premiešajte a vtlačte na dno tortovej formy. Hotový korpus aspoň na hodinku vložte do chladničky.

Medzitým sa pustite do prípravy krému. V miske si vyšľahajte smotanu a postupne pridávajte mascarpone i krémový syr. Lotus nátierku vložte na pár sekúnd do mikrovlnky alebo si ju roztopte nad vodnou parou. Uvedené množstvo nátierky primiešajte do krému. Na záver krém dolaďte vanilkovým extraktom.

Vyberieme korpus a natrieme naň krém. Uhladíme a vložíme do mrazničky na 30 minút.  

Na záver už len poleva. Roztopíme si Lotus nátierku a nalejeme ju na vychladený cheesecake. Na záver posypeme podrvenými sušienkami a podávame. Prajeme vám príjemné maškrtenie.

Aktualizované na 20.01.2024

12 komentárov
Ľubo Gombár

Ľubo Gombár

15.01.2023 20:24

Vyzerá svetovo
Isto vyskúšam

Vaše meno:

Mária Slováková

Mária Slováková

16.01.2023 07:37

Sušienky Lotus sú pre mňa ku káve vždy naj. Skvelý cheesecake rada vyskúšam.

Vaše meno:

Ivana Šurániová

Ivana Šurániová

16.01.2023 10:17

vyzera super

Vaše meno:

Zuzana Jasna

Zuzana Jasna

16.01.2023 11:35

Určite vyskúšam:), mamča zbožňuje Lotus keksíky ku kávičke, tak koláčik jednoznačne zožne úspech:)

Vaše meno:

Mária Maxianová

Mária Maxianová

16.01.2023 16:51

pri najbližšej príležitosti vyskúšam

Vaše meno:

Marta Kendrová

Marta Kendrová

16.01.2023 18:31

Vie niekto, kde sa da zohnať Lotus nátierka?

Vaše meno:

Elena Švachová

Elena Švachová

16.01.2023 18:49

Mňam, mňam :-)

Vaše meno:

Helena Povalova

Helena Povalova

18.01.2023 10:31

Ďakujem za recept. Už sa teším, kedy vynikajúci koláč pripravím.

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

21.01.2023 22:08

Vyzerá veľmi dobre

Vaše meno:

Marika Michálková

Marika Michálková

19.02.2023 21:06

Vyzerá veľmi dobre .

Vaše meno:

Katarína Šmidová

Katarína Šmidová

20.02.2023 07:49

Mňam, ten musí chutiť skvelo

Vaše meno:

Janka Komadova

Janka Komadova

23.03.2024 07:55

Občas ho robievam je skvelý

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE