Receptov nie je nikdy dosť, preto doplňte svoju kuchársku knihu o nový recept. Hrnčeková bublanina bez mlieka zachutí naozaj každej vašej návšteve.
Chutná bublanina s ovocím je dokonalou voľbou aj na tieto horúce letné dni - ovocná bublanina s použitím malín a jahôd, použiť môžete aj iné rôzne ovocie, vykôstkované čerešne, drobné ovocie na cesto a podobne. Dokonalou voľbou môže byť aj mramorová bublanina - už si stačí iba vybrať!
Niektorí tvrdia, že bublaniny sa pečú len počas leta, kedy je dostupné sezónne ovocie. Najtradičnejším receptom je preto recept na čerešňovú bublaninu, ktorý pečie asi každá správna gazdinka. Samozrejme nájdu sa aj obmeny, a to bublanina s tvarohom, bublanina s ríbezľami alebo jahodami a podobne. No aj v tomto letnom období si môžete spraviť svoju obľúbenú bublaninu. Dokonca namiesto čerstvého ovocia môžete použiť ovocný kompót, ktorý sa určite nájde aj vo vašej pivnici.
Poďte si teda spolu s nami upiecť chutnú hrnčekovú bublaninu, do ktorej nebudete potrebovať mlieko. Vystačíte si s vodou, ktorá nám tečie priamo z vodovodného kohútika. A asi sa budeme opakovať, ale aj túto bublaninu dokážu upiecť aj začínajúce gazdinky. Budete potrebovať len 1 hrnček, ktorý tentokrát nahradí kuchynskú váhu.
Odporúčame: Recept na kakaovo-tvarohové rezy: Každý si po nich prsty oblíže!
Jemná bublanina bez mlieka - ingrediencie:
- 5 vajec
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- ½ hrnčeka oleja
- 1 hrnček vody
- 1 prášok do pečiva
- 1 lyžicu kakaa
- ovocie podľa chuti
Zázračná hrnčeková bublanina bez mlieka - jednoduchý recept na bublaninu
Najprv si oddelíme bielka od žĺtok. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a postupne začneme pridávať olej. Poriadne vymiešame a pridáme múku s práškom do pečiva a vlažnú vodu. Medzitým si z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ten následne primiešame do pripravenej zmesi.
Polovicu pripraveného cesta vylejeme na plech a do druhej primiešame kakao. Vytvoríme si tak dvojfarebnú bábovku, ktorá nielenže bude skvelo chutiť, ale aj vyzerať o niečo zaujímavejšie. Cesto následne vylejeme na bielu časť a na vrch poukladáme vybrané ovocie. Bublaninu pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút. Po dopečení a vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.
Prajeme vám DOBRÚ CHUŤ!
Aktualizované na 13.07.2024
Aktualizovaný článok: 13.07.2024