Vedeli ste, že cupcaky vznikli s Spojených štátoch v 19. storočí? V tej dobe to bol revolučný zákusok, ktorý si dnes pripravujeme celkom bežne. Ale odkiaľ vlastne pochádza ten názov „cupcaky“? Existujú 2 teórie: jedna hovorí o tom, že názov dostali kvôli tomu, že sa kedysi pripravovali v pohároch. Tá druha však hovorí o tom, že pomenovanie dostali tým, že sa prísady, používané na ich prípravu, merali pohárom (hrnčekové pečenie). Tak či onak, nič to nemení na tom, že sú maximálne chutné.
Keďže sa k nám dostala kuchárka Magické cupcaky a mafiny, tak sme neodolali a pripravili sme si podľa nej kokosové cupcaky. Verte nám, boli rovnako chutné ako chutne vyzerajú.
Na cesto budete potrebovať:
- 3 vajcia
- 200 g zmäknutého masla
- 200 g krupicového cukru
- 200 ml mlieka
- 250 g polohrubej múky
- 1 ČL prášku do pečiva
- 2 balíky vanilkového cukru
- 2 PL kakaa
Na krém budete potrebovať:
- kokosový puding
- 300 ml mlieka
- 1 balík vanilkového cukru
- 2 PL kryštálového cukru
- 30- 40 g zmäknutého masla
- kokos na posypanie
Ako si upiecť kokosové cupcaky?
V prvom rade si predhrejte rúru na 160 °C. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme maslo, krupicový cukor a vymiešame do peny. Postupne prilejeme mlieko, primiešame zvyšné suroviny (múku, vanilkový cukor, prášok do pečiva a kakao). Všetko poriadne zmiešame a rozdelíme do košíčkov na cupcaky a dáme piecť na 18 – 20 minút.
Následne si pripravíme puding (môžete aj pred prípravou cesta), a to tak, že v 100 ml mlieka rozmiešame puding a cukor. Zvyšných 200 ml mlieka dáme do hrnca a následne pripravíme ako klasický puding. Necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu, avšak nezabudnite ho občas premiešať, aby sa na ňom nevytvorila kôrka. Po vychladnutí do pudingu vmixujeme maslo a vytvoríme krém na cupcaky.
Teraz je čas na vašu kreativitu – ozdobte si cupcaky podľa vaše fantázie. My sme zvolili verziu s použitím vrecúška a nadstavcov na zdobenie a posýpali sme kokosom.
Vyskúšaj: Levanduľový ošiaľ pokračuje: Toto je recept na levanduľovú zmrzlinu!