Recept: Rebarborovo - marcipánové tartaletky

Krehké cesto v spojení s ovocím a marcipánom je príjemne osviežujúce a malé tartaletky sú praktické pri servírovaní.

 

Ak chcete mať tartaletky bledé, tak použite hladkú múku. Na celozrnnej špaldovej verzii ma baví to, že cesto je krásne chrumkavé a má svoju chuť aj bez použitia orieškov. Rebarborovo - marcipánové tartaletky si určite zamilujete!

 

Na cesto budete potrebovať:

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky
  • 150 g studeného masla
  • 100 g trstinového cukru
  • štipku soli
  • 1 celé vajce

Na náplň si pripravte:

  • 125 – 150 g marcipánu
  • 5 ČL citrónovej šťavy
  • 1 PL práškového cukru
  • 6-8 stoniek očistenej rebarbory
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru

 

Odporúčame prečítať: Recept: Hot dog so slaninkou a pažítkou

Recept: Rebarborovo - marcipánové tartaletky

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Múku zmiešajte so soľou a cukrom a pridajte pokrájané studené maslo. Prstami vyrobte drobenku tak, aby ste maslo zapracovali do múčnej zmesi. Vajce v miske premiešajte vidličkou a pridajte ho k drobenke. Rýchlo spracujte kompaktné cesto. Ak by sa vám stále drobilo, pridajte lyžicu ľadovej vody. Cesto sformujte a zabaľte do fólie. Nechajte ho minimálne 30 minút chladiť. Cesto si môžete pripraviť aj deň skôr, ale pred použitím ho aspoň hodinu vyberte z chladničky, aby povolilo. Takéto cesto sa dá aj zamraziť.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Zdravé karamelovo-čokoládové rezy

Recept: Rebarborovo - marcipánové tartaletky

Zdroj: Shutterstock®

Príprava marcipánu:

Marcipán nakrájajte na kúsky, pridajte citrónovú šťavu a práškový cukor a prstami spracujte do kompaktnej hmoty. Cesto vyberte z chladu. Rozdeľte si ho a do namastených formičiek vtláčajte jednotlivé porcie. Pripravte si všetky tartaletky.

 

Umytú a očistenú rebarboru šikmo nakrájajte na centimetrové kúsky a posypte v miske trstinovým cukrom. Marcipánovú hmotu si rozdeľte na porcie a na dno každej tartaletky dajte „plátok" z marcipánu, pritlačte ho k cestu. Rozohrejte si rúru na 180° C. Na marcipánovú vrstvu naukladajte rebarboru, zarovnajte a dajte na 30 minút piecť. Odporúčam zmiešať rebarboru s cukrom podľa popisu a nie skôr, pustila by veľa šťavy. Čerstvé tartaletky chutia s vanilkovou zmrzlinou, alebo hutou kyslou smotanou.

 

Odporúčame prečítať: Recept: Domáce zemiakové lupienky

Google news
Nenechajte si ujsť žiadnu novinku! Sledujte nás na Google News a buďte vždy v obraze. Stačí jeden klik pre prístup k exkluzívnemu obsahu a najčerstvejším informáciám. Pripojte sa k našej rastúcej komunite informovaných čitateľov!

3 komentárov

Monika Filípková

Monika Filípková

25.05.2017 15:34

Celkom ľahký recept, a verím, že je aj veľmi chutný. Rebarboru pestujem, tak vyskúšam.

Vaše meno:

Daniela Bieliková

Daniela Bieliková

25.05.2017 16:38

takéto koláčiky som ešte nepiekla, ale vyzerajú dobre...

Vaše meno:

Mária Frnová

Mária Frnová

30.05.2017 11:28

Tartaletky som ešte osobne nerobila, ale už som ich koštovala, výbornééé a s rebarborou určite super kombinácia

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE

Google News logo

Odoberaj najdôležitejšie správy z kamzakrasou.sk cez Google News.