Koláčiky pečiem s veľkou obľubou a preto neprejde jediný víkend bez toho, aby som niečo chutné neupiekla.
Veľmi často sa mi stáva, že mám určitú predstavu o tom, čo budem piecť, ale v konečnom dôsledku to dopadne väčšinou úplne inak. Presne táto situácia nastala aj pri pečení tohto dezertu, pri ktorom sa mi napokon podarilo upiecť takéto extra čokoládové brownies obohatené o kúsky orechov.
Úžasná čokoládová vôňa tohto dezertu sa šírila po celom dome a najväčšiu radosť som mala samozrejme z pochvaly ostatných členov našej rodiny, ktorým toto brownies veľmi chutilo. Pevne verím, že podobne bude chutiť aj vám ak sa nakoniec rozhodnete tento recept vyskúšať tiež :)
Odporúčame vyskúšať: Táto zelenina pomôže prečistiť váš organizmus
Ingrediencie na malý plech rozmerov 30x20cm:
suché prísady
- 1 šálka špaldovej múky
- 1/2 šálky holandského kakaa
- 3PL kokosového cukru (množstvo podľa chuti)
- 1čl kypriaceho prášku do pečiva
- 1/2čl sódy bikarbóny
- štipka himalájskej soli
mokré prísady
- 100ml kokosového mlieka v konzerve (18-20% tuku)
- 25ml vody
- 2PL agáve sirupu (popr. med/ ďatlový sirup/ ryžový sirup)
- 150gr horkej čokolády (75% kakaa a viac)
- 1PL extra panenského kokosového oleja
- 1PL chia semienok (môžete nahradiť 1 vajíčkom)
na posypanie: orechy
Odporúčame vyskúšať: Mýty a fakty o formovaní brušných svalov
Postup prípravy:
Do jednej misky nasypete všetky suché ingrediencie a všetko spolu poriadne premiešate.
Predtým, než sa pustíte do roztápania čokolády si nasypete chia semienka do hrnčeka, zalejete vriacou vodou do 3/4 hrnčeka, prikryjete pokrievkou a necháte nabobtnať po dobu približne 15 minút.
Horkú čokoládu si klasickým spôsobom roztopíte vo vodnom kúpeli a keď je čokoláda úplne roztopená, prilejete k nej kokosové mlieko, vodu, kokosový olej, agáve sirup a všetko spolu dôkladne premiešate. Do tejto zmesi primiešate aj nabobtnané chia semienka spolu s vodou a ešte raz všetko premiešate. Zmes nalejete do misky so suchými prísadami a rozmixujete pomocou mixéra.
Cesto nalejete na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý som si vymazala pre istotu veľmi jemne aj kokosovým olejom. Povrch cesta posypete vlašskými orechami a pečiete pri teplote 175°C po dobu približne 15-20 minút. Radšej si to však odsledujte :)
Brownies nechajte vychladnúť a až potom môžete krájať.
Odporúčame vyskúšať: Pripravte si nízkokalorické drinky
Viac zdravých receptov od Lucky nájdete na: www.theblogger-girl.blogspot.sk