Tento poschodvý cheesecake poteší nielen všetkých tvaroholikov. Hoci je plný tvarohu, je čokoládovou pochúťkou v bielej aj hnedej verzii. Na svete je za 25 minút.
Na prípravu potrebujeme nasledovné ingrediencie:
Základ:
• 150 g celozrnných keksíkov
• 60 g rozpusteného masla
Hnedý krém:
- 500 g odtučneného hladkého tvarohu
- 200 g čokolády mliečnej
- 200 g čokolády horkej
- 200 ml šľahačkovej smotany
Ozdoba:
- drobné čerstvé ovocie
Biely krém:
- 250 g odtučneného hladkého tvarohu
- 200 g bielej čokolády
- 100 ml šľahačkovej smotany
Forma na pečenie - tortová forma alebo kruh s priemerom 24cm a s priemerom 18cm
Ďalšie recepty z ktorých sa nepriberá:
Kuchárska kniha Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 3 (recenzia)
Postup prípravy:
1. Keksíky vložím do mikroténového vrecúška a valčekom rozdrtím na drobno. Pomôcť si môžem aj mixérom. Nechám roztopiť maslo, ktoré potom primiešam k rozdrveným keksíkom. Celú zmes poriadne premiešam, dám na dno väčšej tortovej formy a dobre utlačím. Dám vychladnúť do chladničky.
2. Pripravím si vodný kúpeľ – hrniec a vodovzdornú misku, do ktorej nalámem hnedú čokoládu a nechám ju nad horúcou parou rozpustiť. Pravidelne premiešavam, aby bola čokoláda hladká.
3. Tvaroh scedím, aby plnka nezostala vodnatá, pridám smotanu na šľahanie a vymiešam spolu do hladka.
4. Rozpustenú a vychladnutú čokoládu postupne primiešavam k tvarohu.
5. Hotový krém natriem na keksíkové dno a rovnomerne uhladím. Dám stuhnúť do chladničky na pár hodín, najlepšie cez noc.
6. Rovnako postupujem aj pri príprave bieleho krému, ktorý po vymiešaní nalejem do menšej formy vyloženej papierom na pečenie. Po stuhnutí v chladničke ho opatrne vyberiem z formy a preložím na stred stuhnutého tmavého čokoládového krému, aby vznikla poschodová torta. Ozdobím ovocím.
Knihu - Sladkosti, od ktorých sa nepriberá si môžete zakúpiť za 12,99 eur na www.sladkaema.com