Klasické dezertné guľky, ktoré sa robia na Vianoce, sú z čokolády a stuženého tuku.
Mrkvová verzia sa im nielen vyrovná, ale ak do stredu schovám mandľu alebo višňu namočenú v rume, ani chlapi si nevšimnú, že tradičné guľky sú iné, z mrkvy.
Však im netreba všetko hovoriť, nie?
Na prípravu potrebujeme nasledovné ingrediencie:
- 250 g postrúhanej mrkvy
- 250 g kokosového cukru
- 150 g mletých celozrnných piškót
- šťava a kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
- štamprlík alkoholu –môže byť koňak alebo rum
- mleté na sucho opražené vlašské alebo lieskové oriešky na obaľovanie
- papierové košíčky
Ďalšie recepty z ktorých sa nepriberá:
Kuchárska kniha Sladkosti, od ktorých sa nepriberá 3 (recenzia)